promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem mutatnak be Netflixes filmeket a Cannes-i filmfesztiválon
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
2017-ben Bong Jun-ho Okja című filmje, valamint a Noah Baumbach rendezte Meyerowitz Stories szerepelt a programban, amit a Netflix dobott ki. Sokan itt már felemelték a hangjukat, hogy ezeket a filmeket moziban nem is lehetett látni, csak otthon.

A fesztivál főszervezője, Thierry Fremaux bejelentette, hogy a Netflix által forgalmazott és gyártott alkotások nem indulhatnak innentől a versenyprogramban. A szabályok értelmében csak olyan filmek versenyezhetnek, amelyek moziba kerülnek Franciaországban.

Enyhítésként annyit mondott Fremaux, hogy versenyen kívül szívesen bemutatják a filmeket, de ha díjat is akarnak látni, ahhoz moziba kell kerülniük.

A mozi vs. otthon filmezés nagyon megosztó mostanság. Rengeteg neves rendező adja be a derekát a Netflixnek, de van, amit tényleg jó lenne moziban látni. Itt Európában például nem mutatták be a mozik az Expedíció című sci-fit, hanem rögtön Netflixre került fel. Az jó dolog, hogy azonnal hozzáférhető lett, de Alex Garland rendező szerint is ez egy olyan film, ami moziban sokkal jobban tud érvényesülni.

Meglátjuk mit hoz a jövő, de a szakértők többsége szerint ha a Netflix nem vágyik a moziba, akkor a vörös szőnyegről se álmodozzon. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás