promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
John Williams kiszáll a Csillagok Háborújából
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
John Williams lassan befejezi a Star Wars-sorozat zenéjének komponálását, a 2019 decemberében mozikba kerülő Star Wars: Episode IX lesz az utolsó, amiben közreműködik – jelentették be egy rádióinterjúban.

A 86 éves zeneszerző eddig nyolc Csillagok háborúja-film zenéjét szerezte. A J.J. Abrams rendezésében készülő 9. fejezetet még elvállalta. „Ezzel teljes számomra a kilenc részes sorozat, nekem ennyi elég is” – mondta a KUSC rádió műsorában.

A Disney stúdió az űreposzt még “évtizedeken át” akarja folytatni. Williamst filmzenéiért 51 Oscar-díjra jelölték, ötször el is nyerte a trófeát. Amikor az első Csillagok háborúja zenéjét szerezte 1977-ben, “még senki sem tudta, hogy lesz egyszer egy második rész” – emlékezett vissza.

Akkor ezt még George Lucas rendező sem tartotta lehetségesnek. “Mára valószínűleg több zenét írtam a Star Warshoz, mint Richard Wagner A Niebelung gyűrűje operaciklushoz” – mondta Williams.

Nagyon nehéz lesz elképzelni a Star Warst a klasszikus zene nélkül, de mint tudjuk, az új részekkel majd egy új korszak is kezdődik. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás