promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dinoszaurusz-kiállítás lesz Szegeden
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A tárlat főszervezője Don Lessem, aki archeológusként többet is felfedezett és rekonstruált a világ legnagyobb ragadozó és növényevő dinoszauruszai közül Patagóniában és Mongóliában. Szakértőként részt vett a Jurassic Park és a Dinó című film készítésében. A szakemberről - munkássága elismeréseként - egy dinoszauruszfajt is elneveztek: a Lessemsaurus körülbelül 210 millió évvel ezelőtt élhetett.

Don Lessem elmondta, hogy a jelenleg Észak-Amerikában látható kiállítást azzal a szándékkal állították össze, hogy a gyermekek körében népszerű témán keresztül vigyék közel hozzájuk a tudományt. Az interaktív kiállítás lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy játékos formában tanuljanak.

A tárlat azt a kérdést járja körül, hogy az evolúció során a dinoszauruszok miként nőhettek hatalmasra. A kiállításon bemutatnak ásatások során feltárt fosszíliákat, dinótojásokat és az eredeti leletek alapján készült csontváz-rekonstrukciókat. Látható lesz több olyan "robot" is, mely mozog és hangot is tud kiadni. A valós méretű modellek közül a legnagyobb 10 méter magas és 20 méter hosszú. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás