promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra koncertezik a Smashing Pumpkins
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Shiny And Oh So Bright című észak-amerikai turnén az alapítók közül Billy Corgan, Jimmy Chamberlin és James Iha vesz részt, D'Arcy Wretzky basszusgitáros nem tart velük. A turné júliusban indul az arizonai Glendale-ben adott koncerttel. Meglátjuk a srácok akarnak-e jönni Európába, de remélhetőleg ha elkapták a fonalat, akkor igen. Bár most szeptember elejéig be lesznek táblázva Amerikában.

Az 1988-ban Chicagóban alakult alternatív rockegyüttes már egy januári Instagram-bejegyzésben felvillantotta az összeállás lehetőségét, majd honlapjukon megjelent egy visszaszámláló óra.

Múlt héten Wretzky egy interjúban elmondta, hogy Corgan jaunárban ajánlattal kereste meg, ám később visszavonta azt.


A frissen bejelentett turné egybeesik a zenekar megalakulásának 30. évfordulójával.

Első nagy sikerüket az 1991-es Gish című albumukkal, majd két évvel később a Siamese Dreammel aratták. A harmadik, Mellon Collie and the Infinite Sadness című stúdióalbumból 21 millió példány kelt el az Egyesült Államokban, ezen volt legnagyobb slágerük, az 1979.

2000-ben a sok veszekedés miatt az együttes feloszlott, 2006-ban a Zeitgeist című album és az azt követő turné erejéig Corgan és Chamberlin újra összeállt. Az idei koncerteken első öt albumuk számait adják elő, szóval visszatérnek az aranykorba. (The Guardian; MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás