promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Trónok harca alkotói egy új Star Wars univerzumot készülnek teremteni
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Lucasfilm és a Disney bejelentette, hogy David Benioff és D.B. Weiss 2019-ben, a Trónok harca befejezése után kezdenek hozzá a Star Wars-filmekhez. A tervek szerint a jelenlegi filmszériától különálló történetet akarnak kidolgozni, amelynek a Rian Johnson rendezte trilógiához sem lesz köze – hozta le a BBC.

„1977 nyarán elutaztunk egy messzi-messzi galaxisba, és azóta is arról álmodunk” - fogalmazott közös közleményében Benioff és Weiss.

A Trónok harcában nem fukarkodnak a meztelen képekkel és az erőszakos jelenetekkel, míg a Star Wars-filmek jelenetei sokkal családbarátabbak. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke szerint azonban az alkotópáros napjaink legjobb elbeszélői közé tartozik. Valószínűleg egy teljes más látásmódot akarnak adni az egész univerzumnak.

Akadtak ugyanakkor, akik bírálták a bejelentést, mert a Star Wars-sorozat körüli kulcspozíciókban alig érvényesül a sokféleségre való törekvés.

„Az eddig készült és jelenleg fejlesztés alatt álló filmek alkotói csapatában, az írókat és rendezőket tekintve 96 százalékos a fehér férfiak aránya. 41 év alatt 24-en kaptak megbízást a Star Wars-filmek forgatókönyvének megírására és rendezésére, ebből 23 fehér férfi volt” - emelte ki Maureen Ryan a Variety.com honlapon megjelent cikkében hangsúlyozva, hogy ez tarthatatlan.

Benioff és Weiss csatlakozása nem az első alkalom a Trónok harca és a Star Wars útjainak találkozására: a tévésorozatban szereplő Gwendoline Christie játszotta Phasma kapitányt Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik című Star Wars-epizódokban. A készülő Han Solo-filmben pedig a Trónok harca egy másik sztárja, Emilia Clarke szerepel. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás