promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Többségében jegyüzér oldalak csaptak le a U2 madridi koncertjegyeire
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ugyebár egyszerű a dolog: az oldalak lecsapnak annyi jegyre, amennyire csak tudnak, majd többszörös pénzért kínálják ezeket eladásra a saját felületükön. A jelenség ellen már a Google is próbál fellépni, de még mindig nincsen megfelelő megoldás.

Ínigo Méndez de Vigo pénteki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a belügyminisztériumhoz fordult az ügyben. A U2 13 év után lép fel újra a spanyol fővárosban, így tudni lehetett, hogy óriási lesz a harc, hogy ott lehessen a közönség. A csapat szeptember 21-i koncertjére kevesebb mint tíz perc alatt fogytak el a belépők a hivatalos jegyértékesítő weboldalon. Nem sokkal később azonban tömegesen kezdetek el belépőket árulni a koncertre más internetes oldalakon az eredeti ár sokszorosáért. A küzdőtérre szóló eredetileg 84 eurós jegyet például 263 euróért kínálták megvételre.

„Ez nem normális” - kommentálta a történteket a miniszter, aki szerint mindezzel nemcsak a közönséget károsítják meg, hanem az előadókat is, mert ők semmit nem látnak ebből az árkülönbözetből.

A politikus hangsúlyozta: a rendőrségi eljárást még inkább indokolja, hogy pénteken mindez megismétlődött, a zenekar ugyanis időközben még egy madridi koncertet meghirdetett a 16 ezer férőhelyes WiZink Center rendezvénycsarnokba.

A visszaélésszerű jegyértékesítés régóta okoz problémát a spanyoloknak (és igazából az egész világnak), ezért a kulturális tárca felkérésére tavaly munkacsoport alakult, amelynek feladata, hogy kidolgozza milyen - elsősorban jogszabályi - intézkedések szükségesek a jelenség megakadályozására, a jegyértékesítés átláthatóbbá tételére. (MTI; Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás