promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lana del Rey lenyúlt egy Radiohead dalt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A lenyúlta vagy ellopta olyan csúnya kifejezés, én azt mondanám, ihletet merített belőle. De ez a tényeken nem változtat, az énekesnő Get Free című dala kísértetiesen hasonlít a Radiohead kultikus számára a Creepre.

A Get Free nevezetű dal Lana del Rey ”Lust for Life” című albumán szerepel. Az énekesnő ki is borult Twitteren, hogy a Radiohead ügyvédei letámadták, és ez a kapzsi csapat az ő nagyon tuti dalának az összes bevételét akarja. Lana próbált megegyezni, és 40%-ot fel is ajánlott, de ez nekik nem volt elég.

Közben a Radiohead kiadója, a Warner – Chappell is nyilatkozott, és annyi igazságot véltek felfedezni az énekesnő állításában, hogy valóban tárgyalnak a menedzsmenttel, de nem akarják ők az összes bevételt, és egyáltalán nem is pereltek. Tárgyalgatnak, és ennyi.

Az már más kérdés, hogy a Radioheadet is perelték anno a Creepért. A Hollies nevű zenekar állította, hogy túl sok a hasonlóság az 1974-es The Air That I Breathe nevezetű nótájukkal. Ezt a dalt jegyző Albert Hammond és Mike Hazlewood azóta a Creep szerzőiként is fel vannak tüntetve.

Lana amúgy azt nyilatkozta, őt egyáltalán nem inspirálta a Creep az íráskor. Ez talán még hihető is, de egy olyat már nehezen tudna letagadni, hogy soha nem hallotta a Radiohead számát. (Torony; Pitchfork)

Radiohead - Creep


Lana del Ray - Get Free

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás