promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak 2019-ben érkezik a Trónok harca befejező évada
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A nagysikerű tévésorozat közönségének eddig sohasem kellett ennyit várnia a következő évadra – hozta le az Entertainment Weekly.

David Benioff és Dan Weiss, a sorozat alkotói tavaly nyáron már elmondták: legalább másfél évet akarnak tölteni az utolsó epizódok kidolgozásával, hogy a lehető leglátványosabb legyen, és a közönséget is elégedetté tegye. A jelenleg előkészületben lévő nyolcadik évadot várhatóan még a nyáron leforgatják.

A trónok harca az HBO eddigi legsikeresebb sorozata, amely számos díjat is nyert már a tévécsatornának. A hetedik évad is versenyben van az idei Emmy-díjakért. A tavaly véget ért szezon rekordnézettséget hozott: 12,1 milliós közönség követte a történetet.

Az HBO nem árulta el, hogy pontosan mikortól sugározzák a befejező évadot, amelyből végre kiderül, a versengő családok közül ki ülhet a vastrónra, de az Entertainment Weekly mérlegelése szerint valószínűleg 2019 tavaszán kerül a képernyőre. Azt már korábban bejelentették az alkotók, hogy a záró szezon hat epizódból áll majd. Elképzelhető, hogy egyes részek a megszokottnál hosszabbak lesznek, de várhatóan egyik sem éri el egy játékfilm hosszúságát.

Egyébként az HBO programigazgatója, Casey Bloys azt is közölte, hogy többféle befejezést is leforgatnak, ezzel is megelőzve, hogy a valódi verzió kiszivároghasson, bár a színészek eddig se nagyon pletykáltak ilyeneket. Abba a mederbe viszont már belekerült a csatorna, hogy hamarabb voltak fent a részek az interneten hackerek által, mint azt bemutatták volna. Az viszont biztos, hogy az utolsó évadot hét lakat alatt fogják őrizni.

A sorozat visszatartása egyúttal az alapjául szolgáló regényfolyam szerzőjének, George R.R. Martinnak is lehetőséget nyújt arra, hogy ígérete szerint 2018-ra befejezze a regénysorozat The Winds of Winter című új kötetét. Martin elárulta, hogy egy befejező kötetet is tervez még, A Dream of Spring címmel.

Martin anno nyilatkozta azt is, hogy a regényben sok eltérés lesz a sorozattal szemben. De ez kell is, hogy a rajongók érdeklődését fenntartsák a könyv iránt. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Gasztro & Utazás
Sport & Szabadidő
Helyi Hírek
Időjárás