promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Viselkedési kódexet fogadott el az amerikai filmakadémia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Amerikai Filmtudományi és Filmtörténeti Akadémia (AMPAS) ügyvezető igazgatója, Dawn Hudson e-mailben ismertette a tagokkal az új szabályokat.

A The Hollywood Reporter szerint a viselkedési kódex leszögezi, hogy az akadémián „nincs helye az olyan embernek, aki visszaél státuszával, hatalmával vagy befolyásával oly módon, hogy ezzel megsérti az illendőség szabályait.”

A levél kitér arra is, hogy „ha a testület bármely tagjáról azt állapítja meg a kormányzói testület, hogy megsértette ezeket a szabályokat, vagy tettével foltot ejtett az akadémia becsületén, az ellen a kormányzó testület az alapszabályban meghatározott fegyelmi eljárást - akár felfüggesztést vagy kizárást - indíthat.”

A viselkedési kódexet egy külön erre a célra létrehozott csoport fogalmazta meg David Rubin kormányzó vezetésével, keddi ülésén pedig az egész testület elfogadta.

A kódexet majdnem nyolc héttel az után hagyták jóvá, hogy az akadémia kizárta soraiból Harvey Weinstein világhírű hollywoodi filmproducert, akit több tucat nő vádolt meg szexuális zaklatással és erőszakkal.

A levél szerint később jelentik be, milyen eljárás keretében ítélkeznek azok felett, akik megsértik a viselkedési szabályokat.

Weinstein a második, akit a 90 évvel ezelőtt alapított testületből kizártak, viszont az első, akinek szexuális zaklatási ügyek miatt kellett távoznia. Carmine Caridi amerikai színésztől 2004-ben azért vonták meg a tagságot, mert bebizonyosodott, hogy szerzői jogot sértett, amikor egy barátjának odaadott egy filmet, amelyet az feltöltött az internetre. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás