promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiadják a földönkívülieknek szánt lemezt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Földtől már 21 milliárd kilométeres távolságban jár a Voyager 1 űrszonda, amit 1977. szeptember 5-én indítottak útnak. Az űrszonda fedélzetén elhelyeztek egy aranylemezre gravírozott grafikus jelekből illetve hangrögzítésből álló üzenetet is. Ez arra az esetre készült, ha a szondát intelligens földönkívüli civilizáció találná meg a kozmoszban.

A lemezt a NASA Carl Sagan segítségével állította össze. Ötven nyelven köszönünk rajta, de persze van zene is, úgy mint Bach és Mozart. Aki megjegyezné, hogy miért nem Led Zeppelint raktunk rá, az gondoljon bele, hogy még ez is elég furcsa lehetne egy idegen civilizációnak. Hát még a bolygónk hangjai, amiket én félelmetesnek tartanék, ha földönkívüli lény lennék. Ezekbe amúgy ide kattintva bele is tudunk hallgatni.

David Pescovitznak, a Boing Boing újságírójának jutott eszébe az ötlet, hogy ki lehetne adni a lemezt, ha már 40 éve bolyong az univerzumban. A kampányával sikerült is annyi pénzt összegyűjtenie, hogy ez összejöjjön. December 1-én CD-n, majd januárban már bakeliten is beszerezhetjük a földönkívülieknek szánt hang-szettet. (Torony; MixMag; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás