promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elbukik a House of Cards Kevin Spacey miatt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Eddig azt írtuk, hogy a hatodik lesz a House of Cards utolsó évada, de a helyzet változott, mivel egyre többen léptek elő Kevin Spacey szexuális zaklatásai miatt.

Spaceyt először egy színésztársa, Anthony Rapp vádolta meg a múlt hónap végén azzal, hogy szexuálisan zaklatta őt 1986-ban. Rapp saját elmondása szerint 14 éves volt az incidens idején.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után Kevin Spacey a Twitter üzenőportálon azt írta, hogy nem emlékszik a Rapp által elmondottakra, de közölte: ha valóban úgy viselkedett, ahogy azt színésztársa leírta, akkor őszinte bocsánatkéréssel tartozik neki elfogadhatatlan ittas viselkedéséért. Ugyebár itt jelentette be azt is, hogy innentől meleg férfiként él tovább.

Spacey-t azóta a Kártyavár című népszerű sorozat stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja is megvádolta szexuális zaklatással. Spacey ugyebár a sorozat főszereplője, és nélküle nem igazán folytatódhat a széria. A Netflix úgy döntött, leállítják a forgatást, és nem lesz hatodik évad sem.

A műsorszolgáltató bejelentette, hogy nem szerepelteti többet Kevin Spaceyt a Kártyavárban, és a kapcsolatot is megszakítják vele: „A Netflix nem vesz részt semmilyen produkcióban, beleértve a Kártyavár (House of Cards) című sorozatot, amely Kevin Spacey közreműködésével készül.”

Gondolkoztak, hogy a House of Cards folytatódhatna Spacey nélkül is, de a legklasszikusabb szereplő nélkül ez kivitelezhetetlen lesz. Esetleg még a spin-off lehetőségét vetették fel, és ha valamit ki akarnak még passzírozni ebből a franchise-ból, akkor minél hamarabb kell lépni.

A rajongók sajnálhatják a dolgokat: az ötödik évadot lehetne afféle lezárásnak is tekinteni, de egyértelműen nem teljes. Nem hiába akarták a 6. évadot úgy megtervezni, hogy méltó befejezést tudjanak adni a Netflix zászlóshajójának.

A műsorszolgáltató így a Gore című filmet is a kukába dobja, amiben szintén Spacey volt a főszereplő. pedig ennek már az utóprodukciós fázisában voltak. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás