promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új EP és hozzá tartozó koncert a Fran Palermotól
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az idén 5 éves Fran Palermo újabb anyaggal jelentkezik, mely nagysikerű lemezük, a Razzle Dazzle óta az első rögzített újdonságuk. Henri Gonzo és zenekara ezúttal a “Bonerider” című 5 dalos EP-vel ereszkedik alá az Erzsébet téren, és egy egész estére elvarázsolja rajongótáborát a mediterrán ütemek és a dögös rock’n’roll kiváló elegyével. A csapat azonnal stúdióba vonult, amint véget értek a fesztiválok, az új számok egy részét a Stamusic stúdióban, másikat pedig Henri Gonzo frontember házi stúdiójában rögzítették.

A címadó dal máris megjelent, melyről Henri elmondta, hogy még egy lisszaboni utazás alkalmával talált rá az ihlet, és bár eleinte teljesen más hangszereléssel képzelte el, kínai erhuval, guzhenggel és kis cintányérokkal, végül mégis győzött a gitárzene, amikor testet öltött a végleges verzió - amely: “…egy démonról szól, aki a lelkeket gyűjti. Motorral jár városról városra. Beeszi magát a nagyemberek csontjaiba és belőlük prédikál. Fehér vagy fekete csuklyát, símaszkot, harisnyát húz fel, arcfestéket ken magára. Kikerget a városainkból, konténerbe rak és kidob a tengeren. Mindenki szájába almát rak, elhiteti velünk, hogy nem kell tudnunk már gondolkodni, és hogy már nem létezik őszinte szeretet és szerelem. Összességében a legbelsőbb félelem okozójáról szól.”


A hamarosan megjelenő mini-album több szempontból is nagy előrelépés a zenekar életében, hiszen még jobban szólnak a dalok, mint korábban és az is újdonság, hogy először dolgoztak együtt dalszövegíróval, akivel a most bemutatott számot is közösen jegyzik. Rory Winston montreali szerzővel tavasszal ismerkedett meg Henri - közös spanyol barátjuk mutatta be őket, aki akkoriban rögzítette Tövisházi Ambrus vezényletével debütalbumát, a “Music Illness Cash-machine”-t.

“Ezután többször is gondoltam rá, hogy megkérdezem Roryt, van-e kedve meghallgatni az új dalok demóját, és esetleg dolgozni rajtuk. Végül három dalhoz írtunk szöveget (The Soup, Catwalk, Bonerider), némelyikre készült több, teljesen más verzió is. Roryval az utolsó pillanatig és a stúdióban is változtattunk mindenfélét, de végül sikerült egy szerethető lyrics-csokrot alkotnunk.” - idézi fel az újfajta kollaborációt Henri.

A “Bonerider” EP egyik legnagyobb különlegessége, hogy a záró dal a Fran Palermo történében az első magyar nyelvű felvétel, méghozzá a “Holdvilágos”, mely egy régi Eisemann-Zágon dal újragondolása!

A tavaly májusban megjelent Razzle Dazzle-lel nagy mérföldkövet értek el karrierjükben: mind a rajongók, mind a szakma rendkívül elismerően nyilatkozott a korongról, a lemezt teltház előtt mutatták be az A38-on óriási érdeklődéstől övezve, a toplistákon is előkelő helyen szerepeltek, az összes nagy fesztiválon színpadra álltak, megkapták az év felfedezettjének járó díjat a Petőfi Zenei Díjátadón, és külföld felé is kikacsintottak, hiszen az idei Eurosonic Noorderslag showcase fesztiválra is őket delegálta a hazai szakma.

A zenekar ezúttal pedig nemcsak a rajongók fülének, de a szemének is újdonságot hoz, hiszen a november 10-i koncertre teljes vizuális megújulással készülnek. Eddig sem álltak távol tőlük az átgondolt, koncepciózus díszletek, már-már jelmez igényességű fellépőruhák, ám most még magasabbra teszik a lécet, és különleges vetítéssel, sőt egy sombrerós előzenekarral is elmozdulnak a klasszikus értelemben vett koncerttől a show műfaja felé.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás