promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milyen előadókat tartogat még nekünk a CAFe Budapest?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A magyar After Crying október 17-én ad koncertet a BMC-ben. A könnyű- és a komolyzene határain egyensúlyozó, 31 éve működő formáció ezúttal egyfajta számvetésre készül: tévedései felett akar nyilvános önkritikát gyakorolni. Ezek a tévedések viszont nemcsak az alkotók, hanem mindannyiunk téveszméi, önáltatásai, amikkel izgalmas dallamokon keresztül szembesülhetünk.


Az elektronikus zenei ikonként számon tartott Carl Craig is már több mint két évtizede van jelen a nemzetközi könnyűzenében. A Grammy-díjra jelölt amerikai producer és dj a techno úttörőjének számít, az elektronikus zene eddig járatlan útjait igyekszik felfedezni, a műfajokkal kísérletezés szinte védjegyének számít. Carl Craig legutóbb Francesco Tristan zongoristával, a párizsi Les Siécles zenekarral és Francois-Xavier Roth karmesterrel állt össze, hogy Versus című munkáját szimfonikus zenekari környezetbe ültesse át. Ezzel a crossover produkcióval érkezik október 18-án az Akvárium Klubba.


A jövőre 25 éves Anima Sound System egy Prieger Zsolt köré csoportosuló gondolkodói műhely. Az állandóan megújuló elektronikus zenei produkció magabiztosan kalandozik a különböző stílusok között, és a CAFéra is különleges ősbemutatóval készül. Október 21-én Jerusalem, My Love című estjén black work-songokra és biblikus tematikájú spirituálékra épülő műsorral jelentkezik, méghozzá a brit Cinematic Orchestra énekesnője, Heidi Vogel vendégszereplésével.


A német zongorista és zeneszerző, Martin Kohlstedt szinte sohasem játszik színpadon, így rendhagyó módon az A38 hajó nézőterén fog ülni október 18-án, így a közönség testközelből tapasztalhatja meg érzékeny és törékeny világát. Két év után tér vissza Budapestre Izrael legnépszerűbb indie-folk zenekara, a Lola Marsh, amely másnap ugyanott idén megjelent debütáló nagylemezét, a Remember Rosest mutatja be.


Új helyszínként debütál a fesztiválon a Kuplung és vele a Kuplung Sounds Good! fesztivál, amelynek programja a hazai kortárs könnyűzenei kultúra, a dalszerzés és az előadóművészet együttélése, valamint a hangszeres zene népszerűsítésének szellemében állt össze. Október 19. és 22. között a hazai könnyűzenei szféra legnépszerűbb előadói adják egymásnak a színpadot a belvárosi romkocsmában. Fellép a stílusként a future pop elnevezést használó Mary PopKids, az Irie Maffie dívája, az ismét vinyl albummal jelentkezett Sena, lesz Esti Kornél-koncert, a zárónapon pedig a Soerii & Poolek játszik vadonatúj látványvilággal, táncosokkal és jelmezekkel. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás