Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Sokadik ránézésre sem lesz jó film az Űrvihar

Sokadik ránézésre sem lesz jó film az Űrvihar

Zene, Film & Kultúra

Sokadik ránézésre sem lesz jó film az Űrvihar

Zene, Film & Kultúra

Promotions 13:34
2012 keverve a Holnaputánnal, meg még millió klisével: körülbelül már most ilyen véleménnyel van a közönség az Űrvihar című alkotásról. Hollywood nem tud elszakadni a katasztrófafilmektől, de amíg van rá vevő, minden évben fog jönni valami. Most 2017-ben angol címén a ”Geostorm” lesz terítéken.

A látvány persze ismét elképesztő, szeretjük nézni, ahogy effektekkel gigapusztításokat visznek végbe a filmkészítők. Azt kell mondjuk a történet első ránézésre érdekes is lehetne. Gyakorlatilag katasztrófafilm keveredik egy furább sci-fivel.

Bekövetkezett a klímaváltozás, ami igen csak pusztító, ha nem befolyásoljuk. A filmben olyan fejlettek vagyunk, hogy létrehozunk egy műholdakból álló, a Föld körül keringő gyűrűt, amelynek különleges geotechnológiai megoldásai elháríthatják a természetet fenyegető veszélyeket. Ha röviden akarjuk leírni, műholdakkal befolyásoljuk az időjárást. Ez persze bedöglik, megindulnak a katasztrófák, és egy magányos űrhajós (Gerard Butler) feladata lesz, hogy helyrerázza a dolgokat. Lehetne még tupírozni, de körülbelül ennyi.


A premier jövő héten esedékes a szokásos csütörtöki napon. Aki katasztrófákra vágyik, annak ezt ajánljuk, aki viszont röhögne egy jót és akciózna, annak irány Schwarzenegger új filmje. (Torony)