promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt Tom Petty
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 66 éves, floridai születésű zenész és dalszövegíró vasárnap este a malibui otthonában esett össze: elvesztette az eszméletét, nem lélegzett és nem volt pulzusa. Leállt a szíve. A Santa Monica-i egyetemi klinikára rohammentősök vitték, ahol lélegeztető gépre kapcsolták. Nem nyerte vissza eszméletét, és helyi idő szerint hétfőn délután meghalt.

Tom Petty halálhíréről először a TMZ magazin adott hírt, majd ezt megerősítette először a CBS televízió, aztán több amerikai médium, köztük  például a Variety magazin internetes kiadása, vagy a Huffington Post című portál is – közölte Járai Judit, az MTI tudosítója.

A TMZ azonban néhány órán belül visszavonta a hírt, s azt írta: Tom Petty a vasárnap esti szívroham után súlyos és eszméletlen állapotban van, gépek tartják életben, és küzdenek az életéért.

Hasonlóan tudósított a Rolling Stone magazin is. A hírt először megerősítő CBS televízió azonban változatlanul azt közölte, hogy a rocklegenda halott, családtagjai papot hívtak hozzá és rendelkeztek, hogy kapcsolják le őt a lélegeztető gépről. Több médium hangsúlyozta, hogy Tom Petty agyhalott. Sem a művész családja, sem pedig az impresszáriója egyelőre nem tett közzé bejelentést vagy nyilatkozatot. A Los Angeles-i rendőrség - újságírói érdeklődésre - csupán annyit közölt: nem áll módjában sem megerősíteni, sem cáfolni az ellentmondásos információkat. A hosszú hercehurca után eldőlt, búcsúznunk kell a rockertől, Pettyt valóban lekapcsolták a gépről.


Petty és csapata az 1970-es években lett híres, több mint 60 millió lemezt adtak el, 2002-ben bekerültek a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame múzeumba is.  Petty sikeresnek bizonyult szólóénekesként is, a Free Fallin' című dala például világsiker lett.

A művész és zenekara utoljára a múlt hétfőn lépett fel, az együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett, 24 szövetségi államot érintő koncertsorozat keretében. A Petty and the Heartbreakers 1976-ban rögzítette első lemezét.

Tavaly decemberben a Rolling Stone magazinnak nyilatkozva Tom Petty azt mondta, hogy előreláthatólag ez a mostani lesz a zenekar utolsó nagy turnésorozata. "Nagyon valószínű, hogy továbbra is játszunk majd, de hogy egyetlen turné alatt 50 koncertet adjunk, ezt nem hiszem" - fogalmazott. Hozzátette, hogy a csapat valamennyi tagja a hatvanas évei vége felé jár, és ő is mostmár többet szeretne foglalkozni az unokájával. "Nem akarom már az életemet úton tölteni, ez a turné is négy hónapig távol tart majd a családomtól" - nyilatkozta.


Tom Pettynek 3 szólóalbuma, a Tom Petty and the Heartbreakersnek pedig 13 albuma jelent meg. A legutolsó szólóalbum, a Hypnotic Eye, 2014-ben.

A halála utáni első emlékezések felidézik, hogy Tom Petty fellépett - mások mellett - Bob Dylannel, George Harrisonnal és Roy Orbisonnal is, az 1980-s években alapított Traveling Wilburys nevű szupergrupjában Dylan, Harrison és Orbison mellett szerepelt Jeff Lynne is. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás