promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
James Cameron folytatja a Terminátort
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Én fogtam magam már a premier napján, és elmentem megnézni a Terminátor 2-őt 3D-ben. A lakóhelyem környékén ma adják utoljára, így lehet még egyszer beülök rá, annyira jól sikerült. Na meg feltépte a híres nosztalgia tapaszt, ami már eleve ok a sikerre a fejemben. Ettől függetlenül nem tudok elmenni amellett sem, hogy végig Cameron ült a stúdióban, és ügyelte a 3D felújítási folyamatokat. Egy lelkiismeretes rendező, aki a gyermekének tekinti az alkotást, valóban ilyen. A végeredmény: szemkápráztató látvány, egy több mint 25 éves filmnél, amit még mindig a világ legjobb akció sci-fijének tartanak a legtöbben. Talán ez is vette rá Cameront arra, hogy innen folytassa a sorozatot. Ő az a típusú rendező, aki miközben felújította a kettőt, már akkor tengernyi új ötlet jutott az eszébe, amit bizony nem fog tudni magában tartani.

Ilyenkor mindig szóba kerül, hogy a Terminátor második része utána mennyire kinyírták a szériát. A hármat a kemény mag rajongók felejteni akarták, és felejtették is. Csoda, hogy Cameron nem akarta elvállalni a rendezést? Ő azt mondta: figyeljetek, én megrendezem, de az én szabályaim szerint, és a forgatókönyvön is változtatni kell. Mivel nem engedték neki, hogy beleszóljon abba a sorozatba, amit valójában Ő alkotott, így otthagyta az egészet a fenébe. Biztos ellőtte a poént, hogy a Terminátor úgy el fog süllyedni, mint a Titanic, de nélkülem. (Gyász és tapsszünet a poénért. Aki nem lenne otthon a rendezők világában, a Titanicot is Cameron vezényelte.)

Utána még talán be tudtak vonzani pár fant a moziba, de ettől még úgy hurrogták le az új filmeket, ahogy nem sajnálták. Talán csak a nagyon elvakult nézők tudták azt mondani rájuk, hogy nincs ezzel semmi baj, Svarci benne van, a többi meg kit érdekel? Talán még a ”Megváltás” kapcsán ment a legkevesebb sírás, amiben Arnold mester nem is szerepelt. Be is jelentette egy interjúban, hogy hála az égnek nem játszott benne, mivel azt az epizódot nagyon elcseszték. Hát igen, az ember miért is fikázná a saját filmjeit, amiben meg nem játszik, azt miért ne?

De mi is fog történni a Terminátor franchise-zal? Pont az, amit Neill Blomkamp akart az Aliennel, vagyis a második rész után folytatni úgy, hogy a többi részt figyelmen kívül hagyja, ami megszületett. Ez már csak furcsa véletlen, hogy az Aliens-t is James Cameron rendezte. Ennek a projektnek Ridley Scott tett be, aki hatalmas hisztériába kezdett: nehogy már a Prometheus folytatását lehúzza itt valami Alien 2 utáni bohóckodás. Pedig valljuk be, sokkal jobbat tett volna ez az egész a feltámasztásnak, mint a Covenant.

termintime

Tehát a Terminátor 3. - A gépek lázadása, Terminátor - Megváltás, Terminátor: Genisys kitörlődik, és a most készülő film a második rész szoros folytatása lesz. Az kicsit csalódás, hogy James Cameron nem akar a rendezői székben ülni (valószínűleg az Avatar folytatásai miatt), de mindent felügyelni fog. Ő választatta ki Tim Millert is, aki le fogja majd vezényelni a mozi készítését. Furcsa, hogy Miller nevéhez eddig csak a Deadpool fűződik rendezőként, de úgy látszik Cameron nagyon bízik benne.

Arnold Schwarzenegger visszatér, ahogy mondani szokta, de ami nagyon nagy meglepetés, hogy a Sarah Connort alakító Linda Hamilton is. Cameron úgy nyilatkozott, hogy rengeteg 50-es 60-as éveiben járó férfit látunk az akciófilmekben, de nőt egyet sem, és pont ezt az állóvizet akarja felkavarni. Plusz visszahozni egy ilyen kultikus szereplőt a T-800-as mellé csak nyerő döntés lehet.

A teljes kidolgozáshoz több írót vetnek be, ez az úgynevezett írószoba. Aki biztosan benne lesz, az David S. Goyer forgatókönyvíró, aki olyan filmekbe segített be, mint a Christopher Nolan féle Batman trilógia, de a Pengében is benne volt a keze. Ott lesz Charles H. Eglee, akire legjobban a Dexter és a The Walking Dead sorozatok miatt emlékeznek szívesen, de Josh Friedman is az asztalnál foglal helyet, aki az Avatar 2 forgatókönyvírója, és a Sarah Connor krónikái nevezetű sorozat készítője. Utóbbi mondjuk szintén nem volt nagy durranás. Ezek csábító nevek, de nehéz dolguk lesz, annyi már biztos. Azonban minden lehetőséget meg fognak kapni, hogy egy új világot teremtsenek, és egy fantasztikus történettel szerezzék vissza a rajongók bizalmát.

A sztoriból elvileg trilógia lesz, és egy 18 éves színésznőt is keresnek egy fontosabb szerepre. De a fő mozgatószál persze Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton kezében van, na meg még nem tudjuk mi lesz John Connor karakterével sem.

Egy biztos, a Terminátor franchise feltámasztásának ez az utolsó esélye. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás