promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Véget ért a Torontói Filmfesztivál
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az író-rendező Martin McDonagh krimijének főszerepét, a lánya gyilkosa után kutató anyát Frances McDormand játssza. A szakmai díjak helyett közönségdíjakat osztó fesztiválon elért siker nyomán a produkció máris az Oscar előszobájában érezheti magát. Korábban számos torontói közönségdíjas nyerte el az amerikai filmakadémia trófeáját is, köztük a Gettómilliomos, a 12 év rabszolgaság vagy tavaly a Kaliforniai álom, bár utóbbi a díjesője mellett a legjobb filmnek járó Oscart nem kapta meg, mivel a Holdfény lett a nyertes.

A Three Billboards Outside Ebbing, Missourinak igen erős a színész felhozatala, benne van még Woody Harrelson, Sam Rockwell, vagy a Trónok harcából ismert Peter Dinklage is.

A legjobb dokumentumfilm közönségdíjazottja JR és Agnes Varda Visages, Villages című munkája lett. A Midnight Madness (Éjszakai őrület) szekció közönségdíját pedig Joseph Kahn Bodied című filmje vehette át a kanadai fesztiválon.

A legjobb külföldi film mezőny győzteséről azonban zsűri döntött, amely a Platform-díjat az ausztrál Warwick Thornton Sweet Country című westernjének ítélte oda. A FIPRESCI nemzetközi kritikusszervezet Discovery-díjának nyertese pedig az iráni Sadaf Foroughi lett az Ava című drámáért.

A 42. Torontói Nemzetközi Filmfesztivált (TIFF) szeptember 7. és 17. között rendezték meg. A mustrán  Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is műsorra tűzték. A 11 napos filmes seregszemlén több mint 250 filmet láthatott a közönség. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás