promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pénteken kezdődik a miskolci Cinefest
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A két világhírű művész a filmfesztivál két kitüntetettje is egyben: Jirí Menzel kapja a CineFest életműdíját, Magda Vásáryová pedig a tavaly alapított Európai Mozi Nagykövete díjat veheti át.

Bíró Tibor, a 14. Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója az MTI-nek nyilatkozta: Jirí Menzel az európai filmművészet egyik legjelentősebb alakja, első filmje, a Szigorúan ellenőrzött vonatok Oscar-díjat nyert 1968-ban, Magda Vásáryova pedig már 19 évesen eljátszotta a Markéta Lazarová című cseh film főszerepét.

A miskolci fesztivál a világ filmművészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát hozza a borsodi megyeszékhelyre, nagyjátékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentum- és animációs filmeket, olyan alkotásokat, amelyek többségének itt lesz a magyarországi premierje.

A rendezvény MusicDocs blokkjában a Beatles karrierjét éppúgy felidézik, mint Whitney Houston munkásságát és a Placebo nem mindennapi oroszországi turnéját, szóval a zene is igencsak előtérben lesz.

A fesztivál műfajokat bemutató szekciója, a CineGenre fókuszában - a western és a horror után - idén a modern musicalek állnak, válogatást nyújtanak a világ legjobb zenés filmjeiből.

A programban éppúgy szerepel a Magyarországon ritkán látható francia klasszikus, a Catherine Deneuve és Gene Kelly főszereplésével készült A rochefort-i kisasszonyok, mint a Rocky Horror Picture Show, a Kabaré, a Hair, a Jézus Krisztus Szupersztár vagy a Napfény a jégen című magyar zenés film.

A fesztivál szeptember 8-tól 17-ig tart majd, a programokat pedig a hivatalos honlapon ide kattintva tudjuk böngészgetni.(MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás