promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik Gyémánt Bálint első lemeze
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hazánk egyik legkiválóbb jazzgitárosa, Gyémánt Bálint a kezdetek óta sokszínű és izgalmas formációkat erősít játékával, mely amellett, hogy a jazz és a kortárs improvizatív zene jegyeit viseli magán, a popzenét kedvelő közönség számára is ismerős lehet. Korábban a trip-hop trió, a Bin-Jip tagja volt, most pedig a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint duó gitárosaként és legutóbbi lemezeik (Lifelover és a tavaly megjelent nagysikerű Tell Her) társszerzőjeként is jelen van az énekesnő mellett, akivel az egész világon -Németországtól kezdve Kazahsztánon át egészen Japánig - turnéznak páratlan helyszíneken.
 
Most pedig egy kizárólag Gyémánt Bálint szerzeményeket tartalmazó album jelenik meg, melyet trió formációjával, vagyis kiegészülve Csízi Lászlóval a doboknál (Modern Art Orchestra) és Fonay Tiborral bőgőn (a közönség Binder Károllyal és Sárik Péterrel közös kollaborációkból ismerheti főképp), közösen rögzítettek. A True Listener Bálint irányítása és ötletei mentén jött létre teljes mértékben saját szerzeményeiből, és elsősorban a hangszerek közötti párbeszédre fókuszál.
 

„A trió az én játszóterem, ráadásul olyan fantasztikus zenészegyéniségek a partnereim, akik képesek a zenei elképzeléseim tökéletes megvalósítására, miközben óriási inspirációt is jelentenek.” - mesélt a szerző a trióval való közös munkáról.
 
A True Listener egyik különlegessége, hogy négy dalban egy vendég is nagy szerepet kapott, méghozzá a világhírű zongorista, Shai Maestro, aki Izraelből csatlakozott a hármashoz, hogy részt vegyen a felvétel munkálataiban.

„A részvétele egy valóra vált álom, hihetetlen alázattal nyúlt a kompozícióimhoz. Nem volt szükség próbára vagy hosszas magyarázkodásra: a jazz nyelvén folyékonyan tudtunk kommunikálni.” - emlékszik vissza Bálint.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás