promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már pörög a 16. VIDOR Fesztivál
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kirják Róbert, a főszervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója kiemelte, a fesztivál elmúlt két évben sokat fejlődött, az ehhez szükséges támogatást az önkormányzat, a kormány és egy magáncég biztosította.

Az esti könnyű- és világzenei koncertek mellett a színházi versenyprogram is megkezdődött a Móricz Zsigmond Színházban, ahol naponta két vígjátékot láthat a közönség a legismertebb hazai társulatoktól. A zenei kínálat hasonlóan színes lesz, a világzenei vonalat többek közt Nagy Britanniából, Romániából, Maliból, Indiából, Nigerből és Lengyelországból érkező együttesek, a hazai bandákat pedig a Punnany Massif, Petruska, Irie Maffia, Zagar, 30Y, a Hiperkarma, a Tárkány Művek, Herczku Ágnes és a Banda, valamint a Buda Folk Band is képviseli. A jövő hét szombati zárózenekar az Electric Swing Circus lesz.


A Vidor Faluban és a Vidor Kertben napközben a gasztronómiáé, este pedig a szabadtéri filmvetítéseké lesz a főszerep, de tartanak képzőművészeti kiállításokat, táncházakat, dumaszínházat, irodalmi esteket és komolyzenei koncerteket. A belváros utcáit pantomimesek, artisták, élő szobrok, tűzzsonglőrök és karikaturisták lepik el.

A programok döntő többségét a nyírségi megyeszékhelyen tartják majd, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye húsz másik településére is kitelepül a fesztivál. A nyíregyházi programkínálat három új és egy korábbi fesztiválhelyszínnel bővült, a belváros nagyobb tereire szervezett előadásokkal még több ember kapcsolódhat be a Vidor Fesztiválba.

A hagyományoknak megfelelően a rendezvények kilencven százaléka ingyenes lesz, jegyeket csak a színházi és dumaszínházi előadásokra kell váltani.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere közölte: a zárónapon pótolják az augusztus 20-án a rossz idő miatt elmaradt tűzijátékot. A teljes programot ide kattintva böngészhetjük! 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás