promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új elnököt kapott az Amerikai Filmakadémia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Oscar-díjakról döntő filmakadémia tanácsának vezetői kedd éjszaka választották meg az új vezetőt. Bailey egy évre kapta meg a fizetés nélküli megbízatást, a poszton a leköszönő Cheryl Boone Isaacset váltja, aki már kitöltötte a maximálisan megengedett időt: négy egymást követő évben elnökölt az akadémián – hozta le a The Hollywood Reporter.

Bailey, aki már 14. éve tagja az akadémiának, meglepetésként került ki győztesen az elnökválasztásból. A legesélyesebb jelöltnek Laura Dern színésznőt, Rory Kennedy dokumentumfilmest és David Rubin rendezőt tartották.

Bailey nevét tényleg operatőrként ismerik leginkább. Ő állt a kamera mögé a Célkeresztben, Idétlen Időkig, Lesz ez még így se!, de sok romantikus vígjátékot is forgatott, mint például a Nem kellesz eléggé, vagy a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt. Tapasztalata van, mert több mint 60 filmen dolgozott és 74 évesen még ma is aktív. 2014-ben meg is kapta az amerikai operatőrök életműdíját.

Elnökként Bailey Dawn Hudsonnal, a filmakadémia vezérigazgatójával dolgozik majd együtt, aki a 350 fős szervezet napi munkáját felügyeli. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás