Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

6 millió dollárt követelnek a hackerek az HBO-tól

6 millió dollárt követelnek a hackerek az HBO-tól

Zene, Film & Kultúra

6 millió dollárt követelnek a hackerek az HBO-tól

Zene, Film & Kultúra

Promotions - 2017.08.09. 11:52
Ahogy mi is megírtuk, a hackerek premier előtt kitették a netre a Trónok harca 7. évad 4. részét. Persze ez a rossz minőség miatt elég sok rajongót hidegen hagyott. A támadók 1,5 terrabájtnyi adatot loptak el, ebben benne volt a Nagypályások és a 104-es szoba egy-egy, még nem sugárzott epizódja is.

A hackerek 6 hónapig dolgoztak a bejutáson, és megszerezték a hetedik évad marketing anyagait, a sorozat sztárjainak privát telefonszámait, valamint a szereplőválogatás részleteit is. A telefonszámok nyilvánosságra kerülésével gondolom elég sokan akarnák felhívni például Kit Haringtont, csak hogy elmondhassák neki, mennyire imádják.

A támadást a Mr. Smith nevű hackercsoport vállalta magára, akik videóüzenetet küldtek a csatorna vezetőinek. Hogy még hatásosabb legyen az üzenet, videó alá még a Trónok harca zenéjét is bevágták.

A Buzzfeed szerint 6 millió dollárt követel a csoport azért, hogy az utóbbi napokban ne hozzanak nyilvánosságra mindent, amit megszereztek.

Az HBO vezérigazgatója, Richard Plepler annyit nyilatkozott, hogy még vizsgálják az esetet, és lehet nagyobb a füstje, mint a lángja ennek az egész dolognak.

Annyi biztos, ha SPOILER-eket akarnának közölni a sorozatról a hackerek, az bizonyosan senkit nem érdekelne, ugyanis miért akarná elrontani az ember a saját szórakozását azzal, hogy elolvassa, mi fog történni a Trónok harca következő részeiben. (Torony)