promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Setét Torony győzött az észak-amerikai mozis hétvégén
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Sony és az MRC produkciójában, mintegy 60 millió dolláros (15,5 milliárd forint) költségvetéssel, Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével forgatott fantasy mindössze 19,5 millió dolláros jegyárbevételre tett szerint a nyitó hétvégén – hozta le a The Hollywood Reporter.

A filmben Elba harcost játszik, aki eltökélten küzd a feketébe öltözött emberrel - McConaughey -, hogy megvédje a Setét Tornyot, amelyik az univerzumot óvja a sötétségtől.

A film megelőzte a három hete futó Dunkirk-öt, amelyik újabb 17,6 millió dollárt gyűjtött a jegypénztáraknál, így észak-amerikai bevétele 133,6 millióra emelkedett. A Setét Tornyot nagyon várta a közönség, de jelenleg se ők, se a kritikusok nincsenek elragadtatva tőle.

A harmadik és negyedik helyen szintén korábban debütált alkotások, Az Emoji-film című animáció és a Girls Trip végzett, megelőzve a frissen bemutatott Kidnap című thrillert, melyben a Halle Berry alakította anyát semmi sem állíthatja meg, hogy elrabolt kisfiát visszaszerezze. A Kidnap 10,7 millió dolláros árbevétellel nyitott.

Az Emoji-film mindenesetre már benne lesz a világ legrosszabb filmjei között, ugyanis jelenleg 1,6-en áll IMDb-n, ami botrányosan alacsony. Ezzel persze benne van a top 10-ben a legócskább filmek között. Ha tehetik, el ne vigyék rá a gyereküket.

A hétvége harmadik bemutatója az Oscar-díjas Kathryn Bigelow első alkotása a 2012-es Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza után. A film, amely az 1967 nyarán kitört detroiti lázongások történetét meséli el, csupán 7,25 millió dolláros eredménnyel zárta a hétvégét, így csak nyolcadik lett a sikerlistán. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás