promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a True Detective harmadik évada
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az HBO a Televízió Kritikusok Szövetségének New York-i találkozóján hozta nyilvánosságra, hogy a nagy sikerű krimiszéria újabb évaddal bővül. Casey Bloys, a csatorna programigazgatója elmondta: az új évadon már dolgoznak, Nic Pizzolatto írja a forgatókönyvet és a Holdfény című filmért idén Oscar-díjjal elismert Mahershala Alit is leszerződtetik a produkcióhoz, akit a House of Cards-ból is ismerhetnek a nézők.

„Az új évad öt forgatókönyvét már olvastam, és mondhatom, fantasztikusak. Amint találunk egy rendezőt, el is kezdődhet a forgatás” - idézte Bloys tájékoztatóját a The Daily Telegraph online kiadása.

A programigazgató arról nem tett említést, hogy David Milch, akit korábban szintén a széria forgatókönyvírójaként neveztek meg, vajon dolgozik-e még az új évadon. Az sem került szóba, hogy a sorozat Matthew McConaughey és  Woody Harrelson főszereplésével forgatott fergeteges nyitó évada után a Colin Farrell-Rachel McAdams párossal készült második évad már kicsit megosztotta a kritikusokat és a közönséget is. De az a nagy igazság, hogy az első évad nagyon magasra tette a lécet, és a második évad nem volt rossz, inkább csak más. Elmondhatjuk, hogy a sorozatok 90%-a elbújhat a második évad mögött, és inkább a többségnek csak nem volt ínyére Pizzolatto stílusváltása. Ettől függetlenül a második évad briliáns volt.

Casey Bloys közben felhasználta az alkalmat arra, hogy védelmébe vegye a Confederate című új sorozatot, amelyet a Trónok harca alkotói készítenek az HBO-nak. Az alternatív világban, egy polgárháború felé közelítő Amerikában játszódó történetről a napokban számolt be a csatorna, és a bejelentés elég nagy vihart kavart.

Mint mondta: hibáztak, hogy egy egyszerű közleményben hozták nyilvánosságra a sorozat születését, és kiállt amellett, hogy a modern kori rabszolgaságról szóló produkcióval vállalt kockázat megéri a fizetős csatornának.

Bloys úgy vélte, a téma és helyes megközelítése előreviheti a rasszizmussal kapcsolatos párbeszédet Amerikában. Hozzátette: a producerek is tisztában vannak a nehézségekkel. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás