promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Simpson család alkotója új animációs sorozattal támad
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Disenchantment (Kijózanodás) című vidám fantáziasorozat a düledező középkori Dreamland (Álomország) királyságban játszódik, és Groening szerint "életről, halálról, szerelemről és szexről" szól majd – hozta le a BBC News.

A szériából egyszerre mindig tíz epizód fog megjelenni. A sorozat elkészítésében Groening vezető producerként is részt vesz.

„Matt kitűnő munkája világszerte generációkat szólított meg. Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk vele a Disenchantment című animációs sorozaton” - mondta Cindy Holland, a Netflix elnökhelyettese. Hozzátette: a sorozat magán viseli majd Groening jellegzetes animációs stílusát, amelyet a netes műsorszolgáltató animációsfilm-rajongói is nagyra fognak értékelni.

A jövőre jelentkező sorozat főszereplői között lesz az alkoholista fiatal hercegnő, Bean, harcias manótársa, Elfo és démona, Luci. Groening szerint a széria „azt is bemutatja, hogyan lehet még nevetni egy olyan világban, ami tele van szenvedéssel és idiótákkal, annak ellenére, amit az idősek, varázslók és más rémségek mondanak.”

A Simpson családból már több mint 600 epizód készült, először 1989 decemberében jelent meg a képernyőn és nem is tervezik még jó ideig a halálát. Simpsonék kalandjai bár visszafogottabban tálalnak dolgokat, de akkor is vérbeli társadalomkritikáról van szó, ami hatással volt a későbbi animációs sorozatokra, mint mondjuk a Family Guy, de a South Park is készített anno egy előttük tisztelgő epizódot: ”A Simpsonék már megcsinálták” címmel, ami utal arra is, hogy nehéz egyedi ötleteket gyártani egy olyan nagy múltú sorozat mellett, mint a The Simpsons. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás