promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengeteg pénzt hozott a Trónok harca Dubrovniknak
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Már pörög a hetedik évad, amire annyian voltak kíváncsiak, hogy Amerikában még az HBO oldala is összeomlott egy kis időre. Ha van sorozat, ami nagy hisztériát tud kelteni, akkor az ez. Nem csoda, hogy egy külsős forgatási helyszín még a turistákat is be tudja vonzani.

A kutatások szerint Dubrovnik-Neretva megyét 2012-től 2015-ig a korábbi évekhez képest évente átlagban 60 ezer turistával több látogatta meg, akik az említett időszakban 1,5 millió vendégéjszakát töltöttek ott.

A Filmforgatás pozitív hatásai a turizmusra: Trónok harca Dubrovnikban című tanulmányt az International Journal of Tourism Research című angol nyelvű magazin is megjelentette.

A George R.R. Martin bestsellerei nyomán készült HBO-sikerszériát 2011-ben kezdték forgatni Dubrovnikban. Az adriai város a sorozat 2. évadában szolgált Királyvár, a Hét Királyság és egyben Westeros fővárosa helyszínéül.

dubmap
Az Adria gyöngyének nevezett híres kikötőváros reneszánsz épületei többször is kulisszául szolgáltak a sorozat jeleneteihez. A gazdag és kivételesen jó állapotban megőrzött kulturális és építészeti örökség kiválóan illeszkedett Királyvár középkori városképébe, ami miatt a dubrovniki várfal (Lovrijenac) és Lokrum szigete visszatérő elem lett a filmben.
 
A látottak mély benyomást tettek a nézőkre, ami növelte Dubrovnik hírnevét, és növelte a település nevezetességei iránt érdeklődő turisták számát is – mutatott rá a tanulmány.

Dubrovnikban az utóbbi időben több nagyléptékű produkciót is forgattak: a városban vették fel a Star Wars legutóbbi epizódjának számos jelenetét és Leonardo DiCaprio rendezésében a Robin Hood: Origins (Robin Hood: Kezdetek) című játékfilm egyes részeit is.

A Lionsgate Films közleményében Dubrovnikot a világ legkitűnőbb külső forgatási helyszínei között említette. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás