promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeledik a tízéves Campus Fesztivál!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató elmondta: a Campus az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei eseményévé vált, ahol tavaly 98 ezren szórakoztak, az idén ennél is több látogatót várnak. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a fesztivál vendége lesz a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, a holland Bingo Players, Debrecenbe érkezik Charlott Boss, azaz Nod One's Head, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa, a 2 Unlimited is.


Ismét ott lesznek Debrecenben a fesztivál hazai kedvencei: a Tankcsapda, a Quimby, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, a Brains, az Irie Maffia, a Vad fruttik, a Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, a 30Y, de fellépnek a nagyerdő fái alatt a Lóci Játszik, a Mörk, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Dope Calypso, a The Qualitons, valamint a Petruska és Sena is, akik a Nagy-Szín-Pad! tehetségkutatón mérkőztek meg egymással.


Tizenhét programhelyszínen, köztük két nagyszínpadon 252 zenei programmal és további több mint 200 egyéb attrakcióval - dumaszínházzal, filmvetítéssel, színházi előadással, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel - várják az érdeklődőket.

Miklósvölgyi kiemelte: a Campus egyik legszebb helyen lévő színpada a kivilágított Víztorony kertjében található, ahol olyan különleges produkciót láthat a közönség, mint az Ivan and the Parazol, a Margaret Island, a Middlemist Red, a Fran Palermo, az Esti Kornél, az Elefánt, a Szabó Benedek és a Galaxisok, vagy az egészen fiatalok közül a The Luckies, az Elevator című dallal idén berobbanó Platon Karataev, de jelen lesz az indie-folkos Zanzinger is.


Bács Zoltán, a debreceni Egyetem (DE) kancellárja elmondta: az idén már a fesztivál nulladik napján megnyílik a 2000 négyzetméteres Egyetem-tér, ahol izgalmas attrakciókkal, kísérletekkel, előadásokkal, az agráriumtól az orvoslásig terjedő bemutatkozásokkal, különleges zenei programokkal, köztük az egyetem professzorainak zenés produkciójával várják a vendégeket.

A kancellár kiemelte, hogy az egyetemi sport is megjelenik a fesztiválon: a Campus Sportfesztivál százakat mozgat meg, egyebek mellett kispályás foci, strandröplabda- és kosárlabda-bajnokságot rendeznek a Nagyerdőben, ahol az ország egyik legszínvonalasabb infrastruktúrájával várják a fesztiválozókat a stadionba és környékére.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás