promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Daniel Day-Lewis utolsó filmjére készül
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Daniel Day-Lewis amúgy is válogatós színész volt. Nem érdekelte a fényűzés, ahogy az sem, hogy minél többen megismerjék a nevét. Ha úgy volt, akkor több évig nem játszott, de csak olyan szerepeket vállalt el, ami valóban őt tükrözte.

A színész 60 éves és 40 éve dolgozik már a szakmában. Eddig 3 Oscar-díjat nyert: 1990-ben A bal lábam, 2008-ban a Vérző olaj, 2013-ban pedig a Lincoln című filmekben nyújtott alakításáért. Már ez is hátborzongató teljesítmény, főleg ha még belegondolunk, hogy sok másért is megkaphatta volna.

A színész ügynöke csak annyit mondott, hogy Lewis nem fog tovább a szakmában dolgozni és lezárja karrierjét. Hozzátették, hogy elmondhatatlanul hálás kollégáinak és a nézőknek. Ez a döntés magánjellegű, amit sem Ő, sem a képviselői nem fognak a továbbiakban kommentálni.

Daniel Day-Lewis utolsó filmjében ki mással is dolgozhatott volna együtt, mint a Vérző olajat is rendező Paul Thomas Andersonnal. A Phantom Thread a az 1950-es évek Londonjának divatvilágában játszódik, és egészen biztosan méltó lezárása lesz ennek a karriernek. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás