promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legjobb rock interjúk egy könyvben!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha valaki tudja, milyen híres zenészekkel interjúzni, akkor én biztosan. Volt, amikor elcsesztem, volt, amikor olyan beszélgetést készítettünk, hogy még a Rolling Stone Magazin hasábjain is visszaolvastam volna. Ha már elsőre hülye kérdést teszel fel, akkor meg vagy bélyegezve és az aktuális alanynak a többitől is elveszed a kedvét. (Nem árulom el kiknél volt ez, mert megígértem nekik.) De csináltam már olyat is, hogy betelt a diktafon, és én persze nem vettem észre. A fél órás interjúból 5 percet vett fel, és a csapatnak már nem volt kedve e-mailben válaszolgatni. Ezt úgy hívják: bukta.

Kellemes csalódást nyújtott az interjúim során Péterfy Bori (aki annyira határozott nő, hogy az elején féltem tőle, de már az interjú közben együtt söröztünk), a Tankcsapda, vagy Varga Livius a Quimbyből, de még hosszan sorolhatnám, hogy a nagy nevek mennyi kedvességet tudnak árasztani, ha te is úgy állsz hozzájuk. Nem tudom fejben elővenni mindet, mert képtelenség. De nekem még bőven van mit tanulni. A két profi itt Dudich Ákos és Pritz Péter, akik most megmutatják, hogyan is kell ezt csinálni!

A 460 oldalas kiadványban olyan előadók szerepelnek, mint az Aerosmith, az Alice In Chains, a Faith No More, Marky Ramone, a Queens of the Stone Age, a Rammstein, a Red Hot Chili Peppers, a Slayer, a Stereo MC's, a magyar mezőnyből az Anima Sound System, a Bëlga, a HS7, a Kispál és a Borz, a Quimby vagy a Sexepil.

Az 1995 és 2017 között rögzített 85 beszélgetés között akadnak exkluzív tartalmak is: külön a kötethez nyilatkozott Grandpierre Atilla (VHK), Rex Brown (Pantera, Down) és egy 2013-as interjú is itt olvasható először a Quimby frontemberével, Kiss Tiborral.

abcrock
„Megvalósítottuk egy álmunkat, összegyűjtöttük a legjobb interjúinkat egy kötetbe. Vannak köztük rövidek és hosszúak, attól függően, mennyi időt kaptunk, vagy éppen milyen kedve volt a főhősnek" - mondta az MTI-nek Dudich Ákos, aki számos rockzenei biográfia (Anthony Kiedis, Iggy Pop, Queens of the Stone Age, Rex Brown) fordítása mellett könyvet írt a Vágtázó Halottkémekről, az Anima Sound System-főnök Prieger Zsoltról, és íróként közreműködött az idén megjelent Faith No More-képregényben is.
 
A Konkrét Könyvek Kiadó által gondozott kötet kapcsán a másik szerző, Pritz Péter arról beszélt, hogy ebben a formában sok interjút meg tudtak menteni az utókornak.

„Anthony Kiedis, Ian Astbury, Roddy Bottum, Kirk Hammett, Lou Reed - csak néhány név azok közül, akikkel a régebben készített interjúim eltűntek az idők során” - sorolta a műfordító-újságíró, aki zenei könyvek mellett eddig tizenegy művet fordított le Charles Bukowskitól, és jelenleg az Open Air Rádió zenei szerkesztője.

Jómagam biztosan a polcomon szeretném tudni ezt az alkotást, és böngészgetem majd, amikor időm engedi. A rajongókhoz egy előadót mindig az interjúval lehet a legközelebb hozni. Te nem izgulhatsz, hogy úristen, most kivel fogok találkozni! Többnyire fel sem fogtam ki ült velem szemben, csak amikor már eljöttem.
 
A másik talán az, hogy a szakmaiság mellett fel kell tenni olyan kérdéseket is, amit a közönség kérdezne. Van amikor utálják az előadók, de másképp nem működik.

Egyszer Egerben mellénk ült egy riporter az Ákos koncert előtt, és kiszúrta, hogy hű, ti összeírtátok a kérdéseket? Hát barátom, ha te azt akarod megkérdezni tőle, hogy szereti-e az egri bort, akkor inkább oda se menj. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás