promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A következő lépés: interjú a Cloud9+ zenekarral
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nem rég jelent meg a második stúdió albumotok a ”The Next Step.” Még a hallgatóságotoknak friss az élmény, de biztos vannak már visszajelzések a CD-vel kapcsolatban.

Tóth Bertalan: Jók a visszajelzések, aminek mi nagyon örülünk. Sok féle dal került megint a lemezre, sok stílusba belenyúlkálunk, de szerencsére tetszik a hallgatóságnak. Ahogy járjuk az országot és koncertezünk mindenfele, sokszor megdicsérik a lemezt, ami egy jó visszajelzés. Reméljük megfelel az elvárásoknak és mindenki megtalálja a lelkének kedves darabkáját a korongon. :)

A lemezbemutató koncert annyira bensőségesre sikerült, hogy még egy lánykérésre is sor került, de ezen kívül azért a legfontosabb az volt, hogy teszteljétek az új számokat. Úgy érzitek készen álltok a fesztiválszezonra?

Szivák Zsolt: Teljes mértékben! Az új számok nagyon jól beváltak élőben, és nagyon szerették őket. Azt gondolom , hogy az eddigi legerősebb koncert műsorunk van, úgyhogy jöhet a fesztiválszezon!

Mivel sokfajta stílus és hangszer keveredik a számaitokban, így nehéz ezt koncerten úgy előadni, hogy a közönség tényleg azt kapja vissza, mint az eredeti dalnál, vagy még többet. Ez az elektronikus zenére főleg igaz. Mennyit szoktatok próbálni, és csiszolgatni ezt az egészet?

T.B.: Nálunk, én úgy gondlom, erősebb az élő, színpadi produkció, mint a stúdió számok.  Nem tudjuk még lemezre vinni 100%-osan azt az energiát, ami élőben benne van, de ettől szép ez az egész, hogy van még bőven hova fejlődni. A nyári szezonban nem próbálunk sokat, mert heti  4 koncert mellett ez elég nehéz lenne, de amikor van időnk, akkor mindig gőzerővel nekiállunk tesztelgetni és hangszerelni a dalokat.


Természetesen az még a laikusoknak is feltűnik, hogy sokat fejlődtetek hangzásban. Mikor lesz az a pont, amikor azt mondjátok, teljesen elégedettek vagytok vele?

Sz.Zs.: Szerintem soha nem lesz. Úgy gondolom, hogy a zenét, a hangzást, vagy akár maga a show összerakását egy életen át kell tanulni, csiszolgatni.

A VOLT-on pont aznap léptek fel, mint az egyik nagy visszatérő, a Pendulum, akikkel azért kár tagadni, hasonlít a zenekari stílusotok. Bár kicsit necces lesz az időbeosztás miatt, de gondolom megpróbáltok belenézni a fellépésükbe.

T.B.: Igen, nagy kedvencünk, ők is ötvözik az elektronikus zenét a hangszerekkel. Volt már szerencsénk velük játszani a Parkban, de ettől függetlenül nyargalunk majd át a bulijukra. Sokszor megesik, hogy egy időben játszunk akár magyar, akár külföldi kedvencünkkel, ez nem feltétlenül baj, hiszen azt jelenti, hogy jó idősávot kaptunk.


Van olyan előadó, banda, aki(k)ből rengeteget tudtok meríteni, vagy csak iszonyatosan felnéztek rájuk? Akad olyan rockzenész, aki klasszikus zenét hallgat ihletért, szóval erre nincsen rossz válasz.

Sz.Zs.: Itthon szerintem zseniális frontember például a Fish Krisztián, külföldön megemlíteném a Modestepet a BMTH-t, vagy akár az Enter Shikarit.

Gondolom még most sem vertétek ki a fejetekből azt a tervet, hogy a Cloud 9+ igazi export cikk legyen, és külföldön is megállja a helyét. Közelinek vagy távolinak érzitek jelenleg ezt a tervet?

T.B.: Szerintem ez minden angolul éneklő bandánál egy nagy vágy, álom, amiről sose tesz le igazából. Mi se. A környező országokba már rendszeresen járunk, ami óriás megtiszteltetés. Az őszi szezonban pedig készülünk messzebbre merészkedni, úgyhogy bármi megtörténhet. Hangzásban bőven van még hova fejlődni, mert ha a külföldi csúcsprodukciókhoz mérjük magunkat, akkor bizony fel kell kötni a gatyát, de szeretünk pozitívan gondolkozni, bizakodóak vagyunk. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás