promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hackerek nyúlták le a Disney egyik közelgő premierjét
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Iger nem mondta meg, melyik filmjükről van szó, de határozottan leszögezte, hogy a Disney nem fizet. A stúdió a hackertámadásról tájékoztatta a Szövetségi Nyomozó Irodát.

A Disneynek két filmje is mozikba kerül egy hónapon belül, nálunk május 25-én csütörtökön mutatják be A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmet Johnny Depp főszereplésével (valószínű erről van szó), és június 15-én jön a Verdák 3. című animáció.

A múlt héten híresztelések terjedtek el az interneten arról, hogy a Star Wars - Az utolsó Jedi című filmjük munkakópiáját meghackelték, és váltságdíjat követelnek, de később kacsának nevezték az értesülést.

A Disney-vezér közlése szerint a hackerek az internetes fizetőeszközben, bitcoinban kérik a nagy összegű váltságdíjat. Közölték, hogy először csak öt percet fognak nyilvánosságra hozni, majd 20-perces részeket tesznek közzé mindaddig, amíg nem kapják meg a követelt összeget.

Az új filmek meghackelése, ellopása nem új keletű, de váltságdíjat még nem igen követeltek értük - hívta fel a figyelmet a Hollywood Reporter.

Legutóbb, néhány hete hackerek a Netflix saját gyártású Orange Is the New Black című sorozatának ötödik szériáját hackelték meg június 9-i bemutatása előtt és ki is pakolták az évadot, mert a Netflix nem volt hajlandó váltságdíjat fizetni. Miért is fizetne? Az előfizetéseik így is úgy is megmaradnak, ha véletlen egy sorozat évad kikerül. Ezek a premier után is fel szoktak kerülni, ráadásul sokkal jobb minőségben. És igen, a mai nézőnek már számít a HD.

Az elmúlt hónapokban számos hollywoodi ügynökség, stúdió, köztük az UTA, az ICM és a WME vált hackerek célpontjává.

Ennek ellenére nem hiszem, hogy a Disneyt nagyon földhöz vágná, ha kikerülnének a netre ezek a filmek. Ha a Star Wars új részéről lenne szó, ott már lennének problémák. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás