promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új film és könyv is érkezik a Mentőexpedíció szerzőjétől
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A könyv megfilmesítési jogait a 20th Century Fox és a New Regancy vásárolta meg –hozta le a Los Angeles Times. Az Artemis főhőse Jazz Bashara, piti csempész, aki a Holdon épült első városban él, és belekeveredik egy tökéletes bűnténybe.

Az író Weir sztorija elég érdekes: szoftvermérnökként dolgozott, amikor a Mentőexpedíció (The Martian) című sci-fijének részleteit a honlapján kezdte publikálni. Akkora sikert aratott, hogy a Crown kiadó szerződést kötött vele és a filmesek is felfigyeltek rá. A könyv megjelenése után 2015-ben a film is elkészült Ridley Scott rendezésében, amelyben Matt Damon alakította a Marson ragadt űrhajós szerepét.

Weir elmondta, hogy nagyon izgatott az új könyv megjelenése miatt. „Sokat kellett dolgoznom a tudományos részen, amit szeretek, de ezúttal sokkal összetettebb és karakterfüggőbb lett a cselekmény is” - mesélte egy videóban, amelyet az Artemis kiadója, a Crown posztolt az interneten.

„A Mentőexpedíció egy sima ember a természettel szemben történet, amelyben a cél a puszta túlélés volt. Az Artemis viszont egy bonyolultabb bűnügyi sztori, rejtélyekkel" - fűzte hozzá a szerző.

Az Artemis filmes feldolgozásának elkészítésében a Mentőexpedíció két producere, Simon Kinberg és Aditya Sood is részt vesz. Az Artemis című regény november 7-én jelenik meg az Egyesült Államokban, persze a filmre még bőven várni kell. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás