promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt van a FŐHE Fesztivál headliner felhozatala
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

SNAVS

A dán lemezlovas-producer anyanyelvén a ”Snavs” mocskosat, koszosat jelent, ami szerinte illik is a stílusához. A producer azért imádja a trap zenei műfajt, mert változatos BPM-mel lehet variálni és van hip-hopos beütése is. Mire számítson tőle a közönség? Elképesztő hangzásra, nyakatekert ritmusokra, és olyan brutális basszusra, amitől az egész FŐHE beleremeg majd.


Punnany Massif

A pécsi hip-hop zenekar két alapítótagjai, Felcser Máté ("RendbenMan") és Farkas Roland ("Wolfie") egy teljesen egyedi világot teremtettek a zenében, amit ők társadalom-funk-nak neveznek. Egy idő után rájöttek arra, hogy ketten kevesen lesznek a színpadon ahhoz a minőségi zenéhez, amit csinálni szerettek volna, így szép lassan elkezdtek kiegészülni élő zenészekkel. Ma egy Punnany koncert már tényleg euforikus utazást jelent, és egyszer mindenképpen látni kell őket élőben.


Halott Pénz

A Punnany mellett a hazai zene másik legnagyobb hip-hop formációja egyértelműen a Halott Pénz. Ami érdekes, hogy a frontember, Marsalkó Dávid is Pécsen kezdte el bontogatni szárnyait. Dávid elment volna fénymásoló fiúnak Londonba, ha az első klipje, az Ángárd nem indítja be azt a bizonyos karriert. A Halott Pénzből végül zenekar lett, melynek a dalai már garanciát jelentenek valamilyen slágerre, és kihagyhatatlan szerepet játszanak bármelyik magyar fesztiválon.


Kowalsky meg a Vega

Kowalskyéknak teljesen megvan a saját maguk rajongótábora, de hát hosszú évek alatt alakult ki ez a kötődés. A csapat tavaly adta ki a ”Varázsszavak” című nagylemezt, jövőre pedig 15 évesek lesznek, így februárban az Arénában tartanak majd egy hatalmas koncertet. Közben addig sem tétlenkedtek, mivel "Hála veled" címmel egy új dalt is kaptunk tőlük. Aki az Arénás fellépés előtt tesztelné őket élőben, az a FŐHÉ-n megteheti.


Ganxsta Zolee és a Kartel

Ha van valaki, akit nem kell bemutatni a közönségnek, akkor az Ganxsta Zolee. A zenekara gyakorlatilag már kultusszá vált, és egy-egy élő fellépésen nincs olyan ember, akit ne tudna elkapni a Kartel-hangulat. Nehéz összefoglalni azt a munkásságot, amit letettek az asztalra, de kell hogy legyen legalább egy szám, amit még a nagyi is el tud dúdolni tőlük. Ők az élő zenekaros fellépéseket már 2004 tavaszán elkezdték, gyakorlatilag egy stílust mutatva, hogy mi mindent lehet ebből kihozni. Lehet ez akárhanyadik fellépésük, mindig maximumon lesznek.


Cloud 9+

A Cloud 9+ már két nagylemezt tett le az asztalra. A zenekarra a ”Supernova” című számuk után felfigyelt a legnevesebb magyar zenei kiadó, a Magneoton, akik szerződést ajánlottak az öt tagú fiatal csapatnak. A zenekar sajátossága, hogy az élőhangszeres rock/hiphop zenét ötvözik az elektronikus drum and bass és dubstep elemekkel. Aki még nem ismeri őket, azoknak be kell próbálni, mert tényleg kihagyhatatlan élmény.


Majka és Curtis live

A formációban még a ”Belehalok” sikere után se hittek sokan, de Majka le tudta rázni magáról a sztereotípiákat, és összehoztak egy olyan zenekart, akik tényleg megállják a helyüket a színpadon, és csinálják amit kell - szállítják a jobbnál jobb dalokat. A duó tavaly is meg volt hívva, de Majka nem tudott részt venni a fellépésen, persze nem azért, mert nem akart. Most valamilyen szinten ezt is pótolják.


Alvin és a Mókusok

Ha Alvin koncert van, akkor hiába van szögre akasztva az a bizonyos punk kabát, a rajongók mindenhonnan összegyűlnek, hogy bulizzanak egy hatalmasat. Most ennek apropója is lesz, ugyanis most utoljára ad ilyen felállásban koncertet az Alvin és a Mókusok. Hogy ki búcsúzik, azt nem akarják elárulni, mivel azt szeretnék, hogy ne temetésre készüljünk, hanem egy hatalmas banzájra. (Torony)


fohe2
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás