promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy terrortámadás meghiúsítását mutatja be Clint Eastwood új filmje
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Természetesen a film nem teljesen fantázia, hanem megtörtént eseményeken alapul, ami egy 2015-ös lövöldözést dolgoz fel az Amszterdam és Párizs között közlekedő szuperexpresszen. A The Hollywood Reporter a cikkében Brüsszel – Párizs vonatot írt, de valószínűleg azért, mert a filmben így változtatják meg a dolgot. A támadó egy marokkói férfi volt, aki akkori állítása szerint csak az utasokat akarta kirabolni, viszont minden jel arra utalt, hogy az Iszlám Állam képezte ki terroristának. Mindenesetre a vonaton utazó katonáknak köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj.

A Warner Bros. stúdióban készülő produkciót a többszörös Oscar-díjas filmes Anthony Sadler, Alek Skarlatos és Spencer Stone története nyomán forgatja. A három amerikai barát közül egyikük az oregoni nemzeti gárdánál, másikuk az amerikai légierőnél szolgált. A történetből The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes (A 15:17-es párizsi vonat: Igaz történet egy terroristáról, egy vonatról és három amerikai hősről) címmel írtak könyvet.

A forgatókönyvet Dorothy Blyskal jegyzi, a film producerei között Eastwood, Tim Moore, Kristina Rivera és Jessica Meier neve olvasható.

Eastwood Sully - Csoda a Hudson folyón című, Tom Hanks főszereplésével forgatott Oscar-jelölt filmje világszerte 240 millió dolláros bevételt hozott a mozikban. Az Amerikai mesterlövész című, ugyancsak megtörtént eseményeken alapuló munkáját pedig hat Oscarra jelölték, és világszerte 547 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. A színész és rendező legenda mostanság amúgy is azon van, hogy a megtörtént eseteket hozza közelebb az emberekhez. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás