promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szabadon: megjelent Ákos új maxija
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ákos a tavalyi, sorrendben harmadik dupla telt házas Aréna-koncertje előtt jelentette be, hogy 2017-ben nem koncertezik. A stúdiómunka viszont nem állt le, ezt jelzi az új maxi is, amely – immár hagyományosnak mondható módon – ismét az énekes születésnapján jelent meg: 2017. április 6-án. Hihetetlen belegondolni, de a zenész jövőre már 50 éves lesz.

A CD-n és letölthető formátumban is megjelenő kiadványon szerepel a címadó vadonatúj dal több változatban – az eredeti mellett két remix és egy rockverzió is –, valamint az Átölel című szerzemény album- és  koncertverziója, ráadásként pedig egy ütős Hauber-remix.

„Zsolt még tavaly nyáron adta ezt a demót, nagyon tetszett, a szöveget azonnal meg is írtam, de a zsúfolt turnénaptár, az akkor készülő koncert-DVD és a dupla Aréna előkészületei miatt nem tudtuk rögzíteni a dalt. Jó, hogy vártunk vele, mert sok ötlettel gazdagodott azóta, ráadásul remek újraértelmezések is készültek hozzá: Zsolt és Lepe nagyszerű remixei mellé egy szikár rockverziót is feljátszottam a stúdióban – szabadon!” – mondta el az énekes.

Ákos az Arany János-emlékév kapcsán is meglepetésre készül: az idei terveiben egy Arany-hangoskönyv felvétele és verses estek is szerepelnek.

„Régi álmom válhat valóra ezzel: diákkorom óta várom, mikor állnak együtt a csillagok egy ilyen nagy kalandhoz. A felkészülésben most is Szigethy Gábor irodalomtörténész segít. Az előadás végleges formája mostanában alakul ki, remélem, idén őszre elkészülhet a hangoskönyv is, amelyet bensőséges esteken mutathatunk be a közönségnek” – árulta el Ákos.

A művész tényleg jól érzi magát a stúdióban, mert még azt is bevállalta, hogy Tankcsapda - Dolgozzátok fel című dupla albumára is készít egy átíratott. Az Agyarország feldolgozása félelmetesre sikerült. Ide kattintva megnézhetitek a werkfilmet és a dalt is meg lehet hallgatni. Lentebb pedig jöjjön a Szabadon, aminek a szövegét fejtse meg aki szeretné, Ákos úgy is egy tök más magyarázattal fog előállni. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás