promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michael Crichton utolsó regényét is feldolgozzák filmen
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 2008-ban elhunyt Crichton az amerikai sci-fi irodalom egyik legelismertebb és legnépszerűbb szerzője. Számos regényéből készült filmfeldolgozás, köztük olyan világsikerek, mint Az Androméda-törzs, a Zaklatás, A nagy vonatrablás, a Kóma, A gömb, a Gyilkos nap, az Idővonal vagy a Jurassic Park. Sokan elfelejtik, de Crichton írta és rendezte az 1973-as Westworld-öt, amiből a mostani HBO sorozat készült. Ezek közül bőven volt olyan, ahol a könyvet ezerszer jobbnak tartják a rajongók a filmtől, de ettől még a Microt is megpróbálják sikerrel filmvászonra vinni.

A siker egyik előszele lehet, hogy a The Hollywood Reporter értesülése szerint a filmen a Jurassic Park és a Jurassic World producere, Frank Marshall dolgozik. Ronning legutóbb a május végén mozikba kerülő A Karib-tenger kalózai 5. című kalandfilmet rendezte kollégájával, Espen Sandberggel, akivel 2012-ben tört be a filmvilág élvonalába az Oscar-jelölt Kon-Tiki című alkotással.

A Micro egy végzős diákokból álló csapatról szól, akik Hawaiin kapnak munkát egy titokzatos biotech vállalatnál. Hamarosan azonban már a túlélésért kell küzdeniük, ugyanis miniatürizálják és magukra hagyják őket egy esőerdőben, ahol csak tudományos ismereteikre és az eszükre támaszkodhatnak. Talán erről a sztoriról sokaknak eszükbe juthat a Drágám, a kölykök összementek! című 1989-es Disney film, de mivel a Microt egy afféle techno-thrillernek tartják, azért ez egy fokkal kalandosabb lenne.

Crichton regényének jogait az Amblin partnere, a DreamWorks szerezte meg 2015-ben. A forgatókönyvet Darren Lemke (Útvesztő, Libabőr, Shrek a vége, fuss el véle) írta. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
MaxiNewz
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás