promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem engedik fellépni az orosz versenyzőt az Eurovízión
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Valahogy benne volt a levegőben, hogy nem fog lemenni úgy az Eurovízió, hogy ne legyen valamilyen orosz-ukrán balhé, főleg úgy, hogy Kijevé a rendezés joga. A gyerekkorában kerekesszékbe kényszerült, mozgássérült énekesnőt azért sújtotta az ukrán hatóság beutazási tilalommal, mert 2015-ben fellépett az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félszigeten, és ezzel megsértette azt az ukrán jogszabályt, amely szerint a Krím félszigetre csak ukrán területről, az ukrán hatóságok engedélyével szabad beutazni.

Korábban az énekesnő azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik pontosan a krími koncertjére. Értetlenségének hangot adva hozzátette, hogy a Krímbe "ugyanúgy utazott, mint bármely más orosz területre".

A kijevi hatóságok sokáig hezitáltak azon, hogy kivételt tegyenek-e és beengedjék az ország területére a mozgássérült 27 éves orosz énekesnőt. Mindenesetre a tilalmat mi is egy kicsit túlzónak tartjuk. Itt egy kerekesszékes előadóról van szó, aki énekelni szeretne. Az orosz média a múlt héten azt közölte, hogy a kijevi hatóságok engedélyezték a beutazást Samoylovának. Ezt még aznap cáfolta Vaszil Hricak, az SZBU főnöke. Újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy egyelőre nem született döntés a kérdésben. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy véleménye szerint a törvényeknek egyformán kell vonatkozniuk mindenkire.

Julia Samoylova a Flame is Burning című dalával nyerte meg hazájában a válogatót. Moszkva korábban azt közölte, hogy nem küld más versenyzőt a kijevi dalfesztiválra, ha Szamojlovának megtiltják a beutazást.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjét május 9-én és 10-én, döntőjét pedig május 13-án tartják az ukrán fővárosban. A versenyen az O. Torvald nevű rockegyüttes képviseli Ukrajnát. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás