promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon úgy néz ki a Disney lopta a Zootropolist
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Igazából engem is többnyire elkerülnek a ”tőlem loptad az ötletet” pletykák, mivel annyi sztori bolyong a világban, hogy néha akaratlanul is van hasonlóság a kettő között. A Zootroplisnál viszont egészen más a helyzet, mivel most valószínűleg igaza van az alapötlet kitalálójának. Gary Goldman, a Total Recall - Az emlékmás forgatókönyvírója azért perelte be a Disneyt, mert szerinte a Zootropolis egyes elemeit az ő ötleteiből merítették. Keresetében azt állítja: a stúdió az általa kitalált témákat, helyszíneket, cselekményt, szereplőket, párbeszédeket és a koncepció címét vette át tőle. Szóval gyakorlatilag mindent. Goldman arra hivatkozik, hogy 2000-ben és 2009-ben mutatta be a filmmel kapcsolatos ötleteit a stúdiónak. A Disneyt nem érdekelte a dolog és mind a kétszer elküldték Goldmant a terveivel együtt.

A kereset egy idézettel indul a Zootropolis rendezőjétől: „Ne aggódjatok, ha úgy éreznétek, hogy lemásoltok valamit, mert ha átszűritek magatokon, azzal úgyis behozzátok a saját perspektívátokat” – hozta le a Hollywood Reporter.

Nyilvánvalóan így kitér arra is a tartalom, hogy "a Disney-nél nemcsak elfogadott, hogy mások anyagát engedély nélkül felhasználják, de még bátorítják is ezt". Goldman kártérítést akar kapni egyebek mellett az értékesítésből származó bevétel után.

A Disney közleménye szerint "Goldman keresete tele van nyilvánvalóan hamis állításokkal". A stúdió hangsúlyozta, hogy elvtelen próbálkozásról van szó, amellyel Goldman egy olyan sikeres produkciót támad, amin nem dolgozott.

goldmanvazlat

Az idei Oscar-gálán díjazott Zootropolis - Állati nagy balhé című animációs filmet Byron Howard és Rich Moore rendezte, producere Clark Spencer volt. A film világszerte több mint egymilliárd dolláros (286 milliárd forint) jegybevételt ért el. A film amúgy tényleg jól sikerült, még én is kalapomat emeltem előtte.
 
Az Oscar-díjat átvevő Byron Howard köszönőbeszédében azt mondta, hogy a film - amelynek fejlesztése 2011-ben kezdődött el - azzal a reménnyel készült, hogy bemutatásával a világ egy kicsit jobb hellyé válik.

Az újabban sikert sikerre halmozó Disney nem igazán retten vissza semmitől mostanság és a pletykák szerint többször plagizál, mint illene, de ugyebár ezeket az ügyeket igyekeznek elsimítani. Most újra beindult náluk a pénzgyár A szépség és a szörnyeteg újragondolt giccstengere miatt. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás