Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Közben megy egy Scorsese film a moziban

Közben megy egy Scorsese film a moziban

Zene, Film & Kultúra

Közben megy egy Scorsese film a moziban

Zene, Film & Kultúra

Promotions 15:10
A Scorsese rajongók tudták, hogy nem mainstream filmmel áll elő a rendező A Wall Street farkasa után, ami egy meglepő, de mégis zseniális dobás volt tőle. A Liam Neeson rajongókat is ki kell ábrándítanunk, mert a színész senkit nem fog szétlőni.

A Némaság a 17. század elején játszódik, ahol két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvao Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét. Az ifjú jezsuita, Sebastiao Rodrigues (Andrew Garfield) és társa, Francisco Garrpe (Adam Driver) a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja.

Így van, a Némaság vallási témájú film, és biztosan ott lesz a legjobbak között. Persze ez egy Scorsese alkotás, szóval ateistaként is nyugodtan beülhetünk a moziba megnézni. Arra viszont készüljünk fel, hogy a film jóval több, mint 2 és fél órás, és lassan építkezik. De a képek, párbeszédek, valamint a vallásról feltett kérdések mindenben kárpótolják a nézőt.
 
Scorsese szereti kiélni ezt a filmes hajlamát, és mivel ez megtörtént, ezután már tényleg újra gengszterfilm jön. A The Irishman visszatér a gyökerekhez, és a Casino vagy a Nagymenők után biztosan elvisz minket a mennyországba. Olyan nagy neveket szedett össze Scorsese, mint Robert De Niro, Al Pacino és természetesen Joe Pesci. (Toronicza Péter)