promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha többé nem mehetnek az Oscar-díj közelébe a boríték csere felelősei
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Martha Ruiz és Brian Cullinan pont most kerültek reflektorfénybe, amikor a világsajtó velük foglalkozott, mint az Oscar-díjátadó legfontosabb személyei. Ők azok, akik megszámolják és összesítik az amerikai filmakadémia tagjainak leadott szavazatait, és megállapítják, hogy a 24 kategóriában ki kapja az Oscart. Ezek után ők kezelik az Oscar győztesek nevét tartalmazó borítékokat is. Ruiz és Cullinan a PwC vállalat partnerei, az ő feladatuk, hogy a győztesek nevét a megfelelő kategória borítékjába tegyék, majd a borítékokat a cég pecsétjével lezárják. Két sorozatot készítenek, hogy az Oscar-gálán mindkettejüknél legyen egy, majd egy ismeretlen helyre zárják a borítékokat a nagy estéig.

A biztonsági protokollhoz tartozik, hogy a díjátadó napján külön és más útvonalon jutnak el a Dolby Színházhoz. Mindkettőjüknek van biztonsági kísérete is, akik Ruiz szerint nem is őket, hanem az értékes táskát védik.

A megfelelő borítékot csak másodpercekkel az előtt adják oda a színfalak mögött a díjat átadóknak, hogy azok színpadra lépnének. Minden eshetőségre készen a kulisszák mögött is két helyen tartózkodnak, egyikük a színpad bal oldalán, másikuk a jobb oldalon.

Cheryl Boone Isaacs, a filmakadémia elnöke korábban elmondta, hogy Martha Ruizt és Brian Cullinant az akadémiával kapcsolatos összes teendőtől eltiltották. Azt is lenyilatkozta, hogy még tart a PwC-vel való együttműködésük felülvizsgálata. Szerinte Brian Cullinan nem figyelt oda eléggé a feladatára, mert épp a legjobb film bejelentését megelőző kategória, a legjobb női főszereplő győztesét, Emma Stone-t fotózta, a képet fel is töltötte a Twitterre, de aztán törölte.

oscar4
A borítékok kezelésének menetét a PwC dolgozta ki, és 83 éven át működött. A vasárnapi fiaskó után azonban „természetesen felülvizsgáljuk, mert korábban soha nem történt ilyen és nem akarjuk, hogy valaha is újra megtörténjen” - fogalmazott Cheryl Boone Isaacs. „
 
Cullinan volt az, aki a rossz borítékot Beatty és Dunaway kezébe adta, de a kollégája sem bizonyult alkalmasnak. A PwC hétfői közleménye szerint több hibát is elkövettek, egyikük sem reagált időben, amikor Warren Beatty és Faye Dunaway tévesen a Kalifornia álom című musicalt hirdette ki győztesnek a Holdfény helyett. Az előbbi producerei már több mint két perce hálálkodtak, amikor jelezték nekik, hogy nem az övék a díj.

A PwC szóvivője ugyanakkor közölte, Brian Cullinan és Martha Ruiz a cég munkatársai maradnak. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás