promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szigorú szabályok az Oscarnál, már vissza is vontak egy jelölést
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Visszavonta Greg P. Russel hangmérnök Oscar-díj jelölését hangkeverés kategóriában az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia, mert a jelölt megsértette a filmakadémia kampányolási szabályzatát, vétett a lobbizási előírások ellen. A döntést azzal indokolták, hogy „kiderült, Russel felhívta a hangkeverési részleg tagjait még a jelölés időszakában, hogy tudatosítsa bennük munkáját a 13 óra című filmben, amivel nyíltan megsértette a kampányolási szabályzatot, amely tiltja a lobbizást telefonon.” Cheryl Boone Isaacs, az amerikai filmakadémia elnöke a dokumentumban hangsúlyozta, hogy nagyon szigorúan veszik az Oscar-díj szavazási eljárását.

Az elnökség közölte, hogy Greg P. Russel hangmérnök helyett nem jelöl mást, a 13 óra három másik hangmérnöke, Gary Summers, Jeffrey J. Haboush és Mac Ruth versenyben marad az Oscar-díjra.

A vasárnapi Oscar-díjátadó gálán a 13 óra a hangkeverés kategóriában versenyben áll az Érkezés, A fegyvertelen katona, a Kaliforniai álom és a Zsivány Egyes című filmekkel. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás