promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
The Sound of Movies: filmzenei koncert a Müpában
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Pejtsik Péter vezényletével olyan világhírű filmek zenéiből csendülnek fel dallamok, mint A Keresztapa, az Armageddon, A Karib-tenger kalózai, a Star Wars, a Szellemirtók, a James Bond-sorozat, a Volt egyszer egy Vadnyugat, a Több mint testőr, A Da Vinci-kód vagy Az éhezők viadala. A hatást a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem akusztikája fogja még tökéletesebbé tenni. Többféle zenei stílus is megjelenik majd a koncerten: a könnyűzenétől a popon át a klasszikusokig  - hangsúlyozta Dolhai Attila énekes riportjában az M1-en. „Arra számítunk, hogy ezekkel a dalokkal előhívjuk az emberek emlékezetéből azokat a pillanatokat, amelyek a filmből a leginkább fontosak voltak a számukra” - tette hozzá.

Vadász Dániel producer elmondta, hogy a multimédiás koncertek az egész világon egyre népszerűbbek. Vannak olyan előadások, amelyeken teljes filmeket vetítenek le, miközben egy zenekar élőben adja hozzá a kíséretet, de vannak gálajellegű filmzenei koncertek is.

A Müpában rendezendő gálaesten nem fognak vetíteni. „A zenét önállóan szeretnénk megélni, és nem szeretnénk, ha a figyelmet elvinné valamilyen filmrészlet, a koncerten hangulatokat idézünk fel” - mondta a producer.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás