promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Lego Batman lenyomta A sötét ötven árnyalatát
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Warner Bros. Lego-filmjének első hétvégéje a becslések alapján 55,6 millió dollárt (16,1 milliárd forintot) hozott a jegypénztáraknál, elkészítése 80 millióba került, ami nem tűnik túl magasnak olyankor, amikor sok animációs film költségvetése meghaladja a 200 millió dollárt. Bár néhol azért érződik is rajta a spórolás, de ezt elfeledteti a produkció légköre. A dán építőkockákon alapuló mesefilmek sorának nincs vége, szeptemberben jön a The Lego Ninjago Movie című harcművészeti kaland, ami szintén a moziba csábíthatja majd a családokat.

A perverz milliárdosról szóló sorozat második része, A sötét ötven árnyalata elmaradt az első rész, A szürke ötven árnyalata 2015-ös 85,2 millió dolláros debütáló bevételétől, mindössze 46,8 milliót hozott a hétvégén a jegypénztáraknál. A Universal nem közölte, mennyiből készült a folytatás, szakértői becslések szerint 55 millió körüli összegből. Hát igen, a soft pornó jelentek azért nem zabálják úgy a költségvetést.

A toplista harmadik helyét szintén debütáló alkotás, a John Wick: 2. szerezte meg. A 2015-ös John Wick folytatására 30 millió dollár értékben váltottak jegyet a hétvégén, ami több mint kétszerese az első rész nyitó hétvégi bevételének. Ez be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket, mert az első részben szinte mindenki megimádta a Keanu Reeves által játszott bérgyilkos karaktert.

Az elmúlt három hét listavezetője, a Széttörve a negyedik helyre szorult vissza, ezen a hétvégén 9,3 millió dollárt keresett, ami 112,3 millióra duzzasztotta észak-amerikai jegyárbevételét.

A Fox Oscar-jelölt történelmi drámája, A számolás joga az ötödik helyen végezett, 8 millió dollárt hozott a bemutató óta eltelt negyedik hétvégén. A NASA hatvanas évekbeli afroamerikai matematikusnőinek küzdelmeit és sikereit bemutató alkotás eddig összesen 131,4 millió dollárt eredményezett az észak-amerikai mozipénztáraknál. A top 5-ből 4 filmet biztosan mi is ajánlunk mindenkinek. (MTI, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás