promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Shyamalan folytatná a Széttörvét
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A film a bemutatása óta eltelt csaknem három hét alatt Észak-Amerikában 98,7 millió dollárt (28 milliárd forintot) keresett a mozikban. A rajongók is bíztak benne, hogy van még Shyamalanban erő, és vissza fog tudni térni a fénykorához. A pozitív szóbeszéd mellett persze a marketingesek is sokat tettek a filmhez. A film mindössze 9 millió dolláros (2,6 milliárd forintos) költségvetésből készült, így tényleg már csak hátra kell dőlni, és figyelni, hol áll meg a bevétel. A Széttörve eleve James McAvoy csodálatos játékára épít mindent, akinek a történet szerint 23 személyisége van. Mivel a sztorinak szinte egy helyszín a közpéppontja, így a színészi játék az, ami az elején elbűvöli a nézőt. Shyamalan ismét remekül keveri a thrillert, a horrort, a drámát, na meg persze a misztikumot, ami végül lezárja a showt.

A Széttörve külön filmként is megállja a helyét, azonban a rendező A sebezhetetlen című, 2000-ben bemutatott filmje folytatásának tekintette. Bár hivatalosan nem jelentették ezt be, a Pittsburghben élő filmes nyilatkozataiból kiderült, hogy eleve egymáshoz kapcsolódó történetű produkciókban, esetleg filmsorozatban gondolkodott, így fogott bele a Széttörve megírásába is. Shyamalan elmondta, hogy a következő filmjéhez már van egy 11 oldalas vázlata, nem akarta elmondani mi az, de hozzátette, aki látta a Széttörvét, az már sejtheti mi lesz. Már csak ezért is érdemes megnézni.
 
SPOILER (Vagyis poént lövünk le: csak annak szól, aki már látta)

A film végére tettek egy poént is, ami végül tényleg összekapcsolja a sztorit a Sebezhetetlennel. Bruce Willis tűnik fel egy cameoszerepben. A szerep jellemzője, hogy a híres vendégszereplő által alakított karakter éppen csak feltűnik a műben, sok esetben még szövege sincs, vagy az csupán egy-két szóból áll. A cameo további jellemzője, hogy valamilyen utalást tartalmaz, vagy kapcsolatot hoz létre a jelenlegi mű és a korábbi alkotás között. Ugyebár itt is ez történik. A rajongók most elgondolkozhatnak azon, Shyamalan egymás ellen akarja-e fordítani a két klasszikus karaktert. De ha már folytatni akarja a sztorit, akkor ez bőven benne van a pakliban. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás