promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Képzeletben egyesítették az Osztrák-Magyar Monarchiát
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hogy kicsit felfrissítsük a történelem tudást, az Osztrák–Magyar Monarchia 1867 és 1918 között állt fent. Két fele a Magyar Királyság és az Osztrák Császárság volt. A Monarchia 621.538 négyzetkilométeres területével Európa második legnagyobb méretű állama volt Oroszország után. Népességben és jók voltak a mutatók, 51 millióval csak az oroszok és a Német Császárság előzött meg minket. Ezek a statisztikák a RealLifeLore csatorna videója szerint még mindig megállják a helyüket. Ők vezették le ugyanis, hogy mi lenne akkor, ha most újra létrejönne az egyesülés az 1914-es határokkal. Jelenleg 14 ország területét érintené a változás, és a 39. legnagyobb ország lenne a földön, Európában pedig továbbra is csak Oroszország lenne nagyobb. A mostani 68 milliós népességgel szintén csak az oroszok és a németek előznének meg.

A két főváros továbbra is Budapest és Bécs lenne, mivel még mindig ez a két legmeghatározóbb központ. A magyar és a német uralkodó dialektus lenne, de 13 különböző nyelvet beszélnének a birodalomban, ami azért okozna fennakadást.
 
Érdekes belegondolni, hogy még Kínából is kapnánk egy kis területet, de a lenti videó majd erre választ ad. A Monarchia létének végül az első világháborús katonai vereség és a nemzetiségi mozgalmak felerősödése vetett véget. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás