promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvolt a Trainspotting második részének világpremierje
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az eredeti film szereplői, Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller és Ewen Bremner mind visszatértek a folytatásban, amely 21 év elteltével veszi fel az egykori heroinista társaság történetének fonalát. Az 1996-ban bemutatott Trainspotting Irvine Welsh regénye nyomán készült - amely Dragomán György és Polyák Béla fordításában jelent meg magyarul -, a folytatás pedig a szerző Pornó című írásán alapul. A T2 Tainspotting azzal foglalkozik, hogy mi lett a ma már középkorú főhősökkel. A rajongók kettészakadnak a film folytatásával kapcsolatban. Vannak, akik szerint teljesen felesleges lesz a kultikus film második része, de a többség mégis bízik benne, hogy a csapat vissza tudja hozni azt a hangulatot, mint a 20 évvel ezelőtti alkotás.
 
A film premierjén Ewan McGregor elárulta, hogy amíg nem olvasták el John Hodge forgatókönyvét, kicsit féltek a film folytatásától, de aztán teljesen megnyugodtak. „Nagyszerű volt úja visszalépni Renton, Spud és Begbie cipőjébe, és különleges élmény újra hallani a hangjukat” - mondta.

Danny Boyle elmondta, hogy mindenképpen Edinburghban akartak forgatni, hiszen „ezek a történetek innen származnak”, és ezért döntöttek az edinburghi premier mellett is.

Boyle a folytatáshoz a film híres „válaszd az életet”-mottóját aktualizálta: „válaszd a Facebookot, válaszd a Twittert, válaszd az Instagramot, hátha valahol valakit érdekelsz”

Boyle fiatal tehetséges filmesként forgatta a Trainspottingot. Azóta elnyerte az Oscar-díjat és a londoni olimpia megnyitó ünnepségét is ő rendezte – hívta fel rá a figyelmet a BBC News.

A TriStar Pictures terve szerint a Trainspotting 2 az alapfilm 21. évfordulója előtt egy hónappal, január 27-én fog debütálni a brit mozikban. A magyar mozizók március 2-tól ülhetnek be rá. (MTI, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás