promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem rakják bele Carrie Fishert a Star Wars kilencedik részébe
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Lucasfilm a hétvégén jelentette be a rajongóknak: nem tervezi, hogy digitálisan keltse életre Carrie Fisher játéka alapján Leia hercegnőt. A filmsorozat producerei közleményben cáfolták az elterjedt szóbeszédet, hogy a Star Wars IX. részében a hercegnő CGI-verzióban jelenne meg a filmvásznon - számolt be róla több amerikai hírportál. A pletykák a színésznő váratlan halála után kaptak lábra, Fisher ugyanis a Star Wars - Az ébredő Erő című részében, amely a sorozat VII. epizódjaként készült el, Leia hercegnőként tért vissza a filmvászonra, és a Disney stúdió Fisher halálát követően közölte, hogy a 2017-ben a mozikba kerülő VIII. részhez forgatott jelenetei is elkészültek. A forgatókönyv szerint azonban az új trilógia 2019-ben debütáló IX. epizódjában is fontos szerephez jutott volna a színésznő.

„Rendes esetben nem reagálunk a rajongók vagy a sajtó spekulációira, de most egy olyan pletyka kapott lábra, amelyet szeretnénk helyére tenni. Biztosítani akarjuk rajongóinkat, hogy a Lucasfilm nem tervezi a Leia Organa hercegnőt játszó Carrie Fisher alakításának digitális létrehozását” - közölte a stúdió.

A tavaly decemberben bemutatott különálló Star Wars-filmben, a Zsivány Egyesben Carrie Fisher a CGI-technológia segítségével jelent meg pár pillanatra a filmvásznon fiatal Leia hercegnőként, és ezzel a módszerrel idézték fel a Moff Tarkint alakító néhai Peter Cushing játékát is.

Mivel a nyolcadik részről gyakorlatilag még semmit nem tudunk, a készítők alakíthatják úgy a történetet, hogy Leia szerepe ne legyen hatással a kilencedik epizódra. Mindenesetre izgalmas lesz, hogyan akarják majd megoldani a kérdést. Emlékszem még, amikor a Mátrix első és második részében az Orákulumot játszó Gloria Foster elhunyt. Mivel a harmadik epizódban fontos szerepe volt a karakternek, így másik színészre kellett cserélni. Persze egy „program” nézhet ki másként, Leia hercegnő viszont nem. (MTI, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás