promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar marad a Sziget, de külföldi befektetők vették meg
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Megállapodás született arról, hogy az egyik vezető globális tőkealap, a Providence Equity Partners stratégiai befektetéssel segíti a Sziget fesztiváljainak fejlesztését, valamint támogatja a cég azon ambícióját, hogy márkáit globális szinten is reklámozza. „A befektető bár többségi tulajdont szerez, az eddigi tulajdonosok jelentős tőkehányadot és a menedzsmentjogokat is megtartják, illetve a jelenlegi csapat látja el továbbra is a portfólióban található fesztiválok, a Sziget fesztivál, a Balaton Sound, a Telekom VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget operatív vezetését” - áll a Sziget MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Frobes úgy tudja, hogy a magyar tulajdonosok 70%-os részesedést adtak el, de Lakatos Péter részét még a tranzakció előtt visszavásárolta az alapító Gerendai Károly.

Gerendai Károly, a Sziget alapítója kiemelte: a Sziget a továbbiakban a Providence partnereként egy következő növekedési és fejlesztési fázisba léphet.

„Az elmúlt években sok megkeresést kaptunk mind pénzügyi, mind szakmai befektetőktől, de a legszimpatikusabb a Providence ajánlata volt, mert új lehetőségeket nyitott meg előttünk. Új partnerünk segítségével hatalmasat léphetünk előre és elkezdhetünk egy sor olyan ambiciózus projektet, amelyet már egy ideje szerettünk volna megvalósítani. A Providence pénzügyi forrásai és nemzetközi háttere, kiegészülve a mi csapatunk szakértelmével még erősebb pozícióba hoz minket, megnyitva olyan új növekedési lehetőségeket, amelyek korábban nem lettek volna lehetségesek” – fejtette ki az ügyvezető.

A cég operatív működéséért továbbra is az alapító Gerendai Károly és a Sziget többi tulajdonosa felel: Takács Gábor változatlanul a nemzetközi projekteket vezeti, míg Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound igazgatói, valamint a Szigethez kötődő fesztiválok zenei programjait irányítják. A jelenlegi menedzsment csapatot támogatni fogja James Barton, aki a Creamfields fesztivál alapítója és a LiveNation elektronikus zenei igazgatója volt, valamint Paul Bedford, a Cream Group korábbi pénzügyi igazgatója.

sziget2
James Barton úgy fogalmazott, hogy a Sziget csapata elképesztő munkával a világ legizgalmasabb fesztiváljait hozta létre. „Örülünk, hogy minket választottak segíteni a Sziget hazai és nemzetközi növekedési terveit.”
 
Gerendai Károly kitért arra, hogy a Sziget Kft.-nek most olyan pénzügyi partnerre volt szüksége, amely segít megvalósítani régebb óta tervezett projekteket.

A tranzakció folyamán a Sziget exkluzív pénzügyi tanácsadója a Michel Dyens & Co. volt. A kommüniké hangsúlyozza, hogy a Providence globális tőkealap 47 milliárd dolláros befektetést kezel a klasszikus tőkebefektetéstől a hitelezésig. 1989-es alapítása óta a Providence több mint 150 vállalatnál hajtott végre befektetéseket, és a média, a kommunikáció, az oktatás, valamint az IT iparágak egyik vezető tőkealapja. Központja Providence-ben, Rhode Islanden található, de vannak irodái New Yorkban, Londonban, Hongkongban és Újdelhiben is.

Közben Gerendai Károly azt nyilatkozta az Indexnek, nem számít arra, hogy a vásárlás miatt olyan fellépőket hívnának el bármelyik magyar fesztiválra, akit eddig pénzügyileg nem érte meg, hiszen a gazdaságossági szempontok nem változnak a külföldi tulajdonos megjelenésével, sőt a Providence bizonyos eredményességi elvárásokat is megfogalmazott. Az ugyanakkor elképzelhető, hogy ha felépül egy nagyobb fesztiválportfólió, idővel könnyebben kötnek majd le esetleg csomagban olyan előadókat, akiket egyetlen koncertre nehezebb volt elhívni. (MTI, Forbes, Index)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás