promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Indul A Dal: a tét az Eurovízió
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A három válogató adás - január 14., 21. és 28. - után tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe - február 4. és 11. -, majd nyolcan a február 18-i döntőbe. A győztes képviselheti Magyarországot a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Kijevben. A verseny zsűrijében a Fonogram- és eMeRTon-díjas énekesnő, Zséda; Frenreisz Károly, a Metro és az LGT egykori tagja, a Skorpió vezetője; valamint a szintén Fogogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes frontembere, Both Miklós mellé idén új szereplőként csatlakozik Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes, aki 2012-ben maga is indult és Vízió című dalával a legjobb négyig jutott A Dalban.

Mint a produkció korábban is hangsúlyozta, a dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet. A mezőnyben ismét ott van Kállay Saunders András a Dal korábbi győztese. Természetesen sok előadó van, akik korábban is indultak, mint Muri Enikő, a Mrs. Columbo, Radics Gigi, a Spoon 21, Benji, de új formációval támad Tóth Gabi Totova projektje is. Lesznek olyan énekesek és formációk, akik a nagyközönség számára még kevésbé ismertek, mint Calidora, Sapszon Orsi, The Couple és Chase.

A Produkció további elismerésekkel is szeretné ösztönözni az igényes és kreatív munkát, így a Dal 2017-ben díjazzák a legjobb dalszöveget és kiosztják A Dal felfedezettje címet is. Az online Akusztik Dalverseny nyertese pedig a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen túl felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

A közönség ötödik zsűritagként 2017-ben is szavazhat kedvencére vagy pontozhatja kedvencét. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül érhető el. Az adásokat szombatonként 19.30-kor a Dunán lehet követni.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás