promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három magyar zenekar lép fel a Eurosonicon
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Eurosonic az európai zene kulcsfontossági eseménye, amely elsősorban feltörekvő zenészeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget. A zenekarok mellett a Gold Record szervezésében szakmai delegáció is képviseli a magyarországi zeneipart Hollandiában. A nemzetközi vásárra idén a zenei élet mintegy 4000 képviselőjét várják, köztük több mint 400 fesztiválszervezőt. Európa egyik legjelentősebb zenei platformja napközben szakmai konferenciáknak ad otthont, esténként pedig koncertek várják a látogatókat. A zenei showcase intézménye komoly segítséget jelent a feltörekvő bandáknak nemzetközi karrierjük építésében.
 
Magyarország képviseletében 35 fős szakmai delegáció lesz jelen a holland fesztiválon. Az Eurosonic Noorderslag egy speciális eseménynek is otthont ad, amelynek alkalmával 200 európai szakembernek mutatkozhat be a magyar könnyűzene, a hazai borok és ételek kíséretében. A magyar bemutatkozás az NKA Cseh Tamás Pályázatának segítségével valósul meg, a rendezvényt Kocsis András, Magyarország hollandiai nagykövete nyitja meg. A magyar zenekarok és delegáció egységes arculattal jelenik meg, HOTS - Hungarian Oncoming Tunes néven; nem csak a Eurosonic-on, hanem a következő ljubljanai MENT fesztiválon és a Tallinn Music Week-en is. Jó lehetőség ez arra, hogy a magyar zenekarok megmutassák mit is tudnak egy külföldi színpadon.

A fesztivál másik része, a Noorderslag mindeközben a legjobb holland zenéket vonultatja fel a közismert groningeni koncert helyszínen, De Oosterpoort-ban. Az eseményen több nemzeti és nemzetközi zenei díjat is átadnak. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás